Hirdetés

Különleges zenei verseny Debrecenben

Cívishír

2018.04.14. 15:00

Különleges zenei verseny Debrecenben
The Pollux – A Legjobb Wass Albert-versmegzenésítés díját kapták (Fotó: DMK)

A legjobb énekhangot is díjazták.

Hirdetés

A Legjobb Zeneszerző kategóriában Pásztor Csilla bizonyult a legsikeresebbnek; a Legjobb Énekhang-díjat az Inverzió nevű formáció vehette át; a Legjobb Hangszerelő Szabó Mátyás lett, aki különdíjként elnyerte a Campus Fesztiválon való fellépési lehetőséget is. A Legjobb Wass Albert-versmegzenésítést is értékelték. Ebben a kategóriában a The Pollux zenekar bizonyult a legjobbnak, ők az Éva Presszó zenekar előzenekari fellépési lehetőségét nyerték el – tájékoztatott szombaton Takács Hajnalka.

A Debreceni Művelődési Központ (DMK) intézményi kommunikátora elmondta: idén negyedik alkalommal hirdették meg a „Kedv, remények, trillák…” elnevezésű pályázatot a Kortárs Könnyűzenei Egyesülettel közismert magyar költők verseinek megzenésítésére. A felhívásra 27 pályamű érkezett. A szakmai zsűri az előzsűrizésen választotta ki azokat a jelentkezőket, akik a pénteki döntőn, a közönség előtt is megmutathatták tehetségüket. Április 13-án 10 formáció és szólista adta elő két-két megzenésített versét a Belvárosi Közösségi Házban.

Minden kategória díjazottja megkapta a DMK díját, egy 80 ezer forint értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzést a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből és fellépési lehetőséget az Incognito Clubban.

A zsűri elnöke Németh Alajos zeneszerző, dalszövegíró, a Bikini együttes basszusgitárosa volt, de mellette ült Jantyik Zsolt, a DMK igazgatója, Váradi Ferenc rádiós műsorvezető és Pércsi Sándor zenész is (a Kortárs Könnyűzenei Egyesület elnöke).
Debreceni Művelődési KözpontKedv, remények, trillák

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.