Hirdetés

Így szavaznak a fekvőbetegek Debrecenben

civishir.hu

2018.04.06. 15:01

Így szavaznak a fekvőbetegek Debrecenben

Maszk, védőköpeny, védőcipő.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában tartózkodó fekvőbetegek az április 8-i országgyűlési képviselői választáson szavazatuk leadása érdekében, átjelentkezést követően, mozgóurnát igényelhetnek.

A Klinikai Központban még érvényben van a az influenzajárvány miatti részleges látogatási tilalom. Szavazni azonban a lezárt osztályokon gyógyuló betegek is tudnak vasárnap. Ahogy a Klinikai Központ egész területén, úgy a korlátozás miatt érintett osztályokon (a transzplantációs, az onkohaematológiai, a szülészeti és valamennyi intenzív osztályon, valamint a Gyermekgyógyászati Klinikán) is mozgóurnákat vehetnek igénybe azok, akik szeretnének helyben szavazni az április 8-i országgyűlési választásokon. A Klinikai Központ elnöke a mozgóurnás szavazással kapcsolatos teendőkről a klinikák igazgatóit és főnővéreit tájékoztatta.

A voksolás lebonyolításában közreműködők számára a szükséges kézfertőtlenítést, az orr- és szájmaszkot, valamint az intenzív osztályon a védőköpenyt, illetve a védőcipőt a Klinikai Központ biztosítja.

Mozgóurnát a Nemzeti Választási Iroda honlapján elérhető kérelem (http://www.valasztas.hu/mozgourna-igenylese) benyújtásával lehet igényelni online, vagy papír alapon személyesen a szavazatszámláló bizottságtól vasárnap 15 óráig.  Azon betegek, akik nem debreceni állandó lakosok, először át kell kérjék magukat Debrecenbe, mint szavazókörbe. Ezt követően kérhetnek mozgóurnás szavazási lehetőséget. Ez vonatkozik a más szavazó körbe tartozó debreceni lakosokra is, nekik is előbb átjelentkezést kell kérniük. Aki a Klinikai  Központ szerinti szavazókörbe tartozik, annak csak mozgóurnát kell kérnie.
OV2018fekvőbetegmozgóurna

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.