Hirdetés

Fesztivállal indul a tavasz Debrecenben

Cívishír

2018.04.11. 15:40

Fesztivállal indul a tavasz Debrecenben
Fotó: fonixinfo.hu

Színes kínálattal készültek.

Hirdetés

Parádés kínálattal, összesen huszonhat programmal várja az érdeklődőket az idei, 28. Debreceni Tavaszi Fesztivál.

A kulturális rendezvénysorozat szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: többek között könnyű- és komolyzenei koncertekkel, kiállítással, filmbemutatókkal készültek a szervezők az egyre népszerűbb fesztiválra, amelyet április 15. és 25. között rendeznek meg. 

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere a fesztivált beharangozó tájékoztatón elmondta: a programot igykeztek úgy összeállítani, hogy minél több ember érdeklődését felkeltse. Műfaji gazdagság és művészeti sokszínűség jellemzi az idei kínálatot – mondta, hozzátéve, hogy

hét Kossuth-díjas művész, Lázár Kati, Nagy-Kálózy Eszter, Udvaros Dorottya, Gálffi László és Rudolf Péter színészek, valamint Bogányi Gergely és Szakcsi Lakatos Béla zenészek produkcióját is élvezheti majd a közönség.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte a fesztivál nyitó eseményét, a 27. tavaszi tárlatot, amelynek középpontjában a fotó és a grafika áll.

A kiállításon 67 művész 120 alkotását mutatják be a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében. A programok közül felhívta még a figyelmet a Cseh Tamás-emlékestre és a Best of Leonard Cohen – magyarul című koncertre, amelyen a népszerű dalszerző-előadó legjobb dalait a Müller Péter Sziámi AndFriends játssza, vendégelőadóként pedig fellép Palya Bea, Ónodi Eszter, Novák Péter, Jávor Ferenc Fegya és a DAL 2018 két döntőse, Dánielfy Gergely és Szabó Ádám.

Skandináv filmnapok

Tóth Ernő, a rendezvényszervező kft. programigazgatója a Szakcsi Lakatos Bélával, Babos Gyulával, Fekete-Kovács Kornéllal, Orbán Györggyel és Kőszegi Imrével felálló több mint 40 éves Rákfogó zenekar koncertjét emelte ki, hozzátéve, hogy az esttel az idén 75 éves Szakcsi Lakatos Béla előtt tisztelegnek. A fesztivál záró eseménye lesz majd a Száz év magány című táncjáték, amelyet a Budapesti Táncszínház az Örkény Színház két művészének Gálffi Lászlónak és Kerekes Évának a közreműködésével mutat be – hangsúlyozta Tóth Ernő.

Fejér Tamás, a debreceni Apolló Mozi vezetője elmondta:

a tavaszi fesztiválon három filmet is bemutatnak a száz évvel ezelőtt született világhírű svéd rendezőtől, Ingmar Bergmantól, a Skandináv filmnapok keretében pedig 4 kortárs alkotást láthatnak az érdeklődők.

A 28. Debreceni Tavaszi Fesztiválon koncertet ad még a Kodály Filharmonikusok, lesz irodalmi est, és színpadra lép a legendás Pantha Rei zenekar is.

DebrecenDebreceni Tavaszi Fesztivál

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.