Hirdetés

Ettől a debreceni fotótól ledobja a láncot

Cívishír

2018.04.12. 10:23

Ettől a debreceni fotótól ledobja a láncot
Révész István különleges fotója a Nagyerdőn

Kismalac, kismalac, hol az anyukád?

Hirdetés

A maga nemében kivételes az a fotó, amellyel Révész István sokak elismerését kiváltotta a DEBRECENBŐL HALLOTTAM Facebook-csoportban. Április 8-i bejegyzése szerint a földön összegyűlt vízből inni készülő vaddisznó-malacot szombaton fotózta a Nagyerdőn, egy Pallag felé tartó örvényen.

„Nagy élmény volt, meg parás is, hogy mikor jön a mutter” – utalt arra, hogy maga is tisztában volt vele, mennyire szorult helyzetbe került volna az anyadisznó felbukkanása esetén. „Úgy indultam volna meg a biciklivel, hogy az első tíz méteren félig elásta volna magát a kerék” – reagált az egyébként pozitív kommentekre. Mint írta, másfél-két méterről fotózta le a malacot telefonnal.

A kis állat elszakadt az anyjától és a testvéreitől, kérdés, egymásra találtak-e azóta. Az egyik hozzászóló mejegyzése szerint a malacok ennyi idősen még nem isznak vizet, csak anyatejet. Ebből úgy tűnik, a kis állat nem a fénykép előtti percekben, hanem már korábban elkeveredett a többi állattól.

A vaddisznók évek óta nem egyszerűen bemerészkednek a Nagyerdő városi, belterületi részére, hanem több kondájuk is már „debreceni lakos”. Kilövésükre az utóbbi időben komoly gondot fordított az illetékes vadásztársaság, de nincs könnyű dolguk, hiszen gyorsan szaporodó, rendkívül óvatos, éles érzékekkel megáldott dúvadról van szó.

A város erdős peremén élők azonban egyre inkább tartanak a vaddisznóktól, mert nem egy kocogót, bicilist megkergettek már.

Sőt, nemrég egy olyan kutya volt a téma a több mint 80 ezer tagot számláló csoportban, amelyiket életveszélyesen megsebesítette egy agyaras. Ami a kutyákat illeti, több támadásról is hallani lehetett az utóbbi egy évben.

RaL

Nagyerdő

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.