Hirdetés

Debreceni diákok szedték a remény virágát

debrecenihospicehaz.hu

2018.04.11. 10:18

Debreceni diákok szedték a remény virágát
Fotók: debrecenihospicehaz.hu

Csatlakoztak a Méltóság Mezeje Programhoz.

Hirdetés

Diákok szedtek, kötöttek csokorba, majd osztottak szét többszáz szál nárciszt a debreceni Hospice-Palliatív Terápiás Osztályon április 10-én.

A Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola 11 tanulója szedte a remény virágát, így fejezve ki együttérzésüket a rákbetegségben szenvedők iránt, hiszen a nárcisz szerte a világon a rákbetegeket, rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma; az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezője.

11 évvel ezelőtt indult útjára Debrecenben a Méltóság Mezeje Program azzal a céllal, hogy segítse az elmúlás, a veszteség és a halál feldolgozását az óvodás, általános és középiskolás korosztály körében és egyúttal gondoskodó felnőtteket neveljen a fiatalokból. 18 oktatási és nevelési intézmény, köztük a Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola is csatlakozott a mentális szemléletformáló kezdeményezéshez.

„Bár a program 2017-ben lezárult ugyan, hozadéka a mai napig érzékelhető, melyet mi sem jelez jobban, mint a mai nárcisz szedés: a Méltóság Mezeje Program egykori diákjai önkéntesen, együttérzésük és tiszteletük kifejezéseként szedték és kötötték csokorba a virágokat” – fogalmazott Porkoláb Gyöngyi, a Méltóság Mezeje szemléletformáló program igazgatója, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Debrecenhospice

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.