Hirdetés

Újra megindulnak a munkagépek Debrecenben

Cívishír

2018.03.10. 14:06

Újra megindulnak a munkagépek Debrecenben
Elég sok változást tapasztalnak majd, ha elkészült (Grafika: Debreceni önkormányzat)

Eljött a Gázvezeték utca ideje.

Hirdetés

Elkezdődik hétfőn a Gázvezeték utca átalakítása a debreceni közlekedésfejlesztési program jegyében; a forgalmas utcán 8 csomópontot alakítanak át, négy helyszínen telepítenek jelzőlámpákat, továbbá 7 új buszöböl épül – derül ki az önkormányzat szombati tájékoztatásából. A nettó 255 millió forintos uniós forrású beruházás várhatóan 3 hónapig tart, s szakaszos forgalomkorlátozással jár. Március 19-től előreláthatólag két hétig a Gázvezeték utca Mikepércsi utca és Epreskert utca közötti szakaszát teljesen lezárják. 

A Gázvezeték utcai munkálatok tíz pontba sorolva.

  1. Mikepércsi út – Gázvezeték utca: a kereszteződésben kiszélesítik a Mikepércsi útról a belváros felől jobbra, és a Gázvezeték utcáról jobbra kanyarodó sávot. A cél, hogy a nagyobb járművek is biztonságosabban tudjanak kanyarodni. Ezzel együtt a távolabbra helyezik a Gázvezeték utcán a gyalogátkelőt.
  2. Új sávot alakítanak ki a Mikepércsi úttól az Epreskert utca és az Öreg János utca közötti szakaszig. Így három sávon haladhat a forgalom: kettőn a Mikepércsi út irányába, egy sávon pedig a másik irányba. A sávszélesítéseknek köszönhetően az Epreskert utcai autóbusz megálló öbölbe kerül.
  3. Gázvezeték utca – Keve utca: a Keve utca torkolatában a kanyarodást segítő forgalomtól elzárt terület jelet festenek fel.
  4. Gázvezeték utca – Epreskert utca: a meglévő gyalogátkelőhely mellé két új jelzőlámpás létesül az Epreskert utcát keresztezve. 
  5. Gázvezeték utca – Öreg János utca: korszerűsítik a gyalogátkelőt és jelzőlámpát szerelnek fel.
  6. Gázvezeték utca – Bádogos utca: buszöblöket alakítanak ki mindkét irányból, így a megálló autóbuszok nem tartják fel a forgalmat.
  7. Gázvezeték utca – Egyletkert utca: új buszöblöket alakítanak ki mindkét irányból.
  8. Gázvezetéké utca – Kanális utca: új buszöblöket alakítanak ki mindkét irányból arra tekintettel, hogy hamarosan elindul a Kanális utcával párhuzamos Mandolás utca építése. A Kanális utca felől új, jelzőlámpás gyalogátkelőt létesítenek.
  9. Gázvezeték utca – Balaton utca: új gyalogátkelő épül a Balaton utca irányából és jelzőlámpákat telepítenek a csomópontba.
  10. Gázvezeték utca – vasúti átkelő: a városvezetés kérésére a MÁV a várakozási idő csökkentése érdekében elvégeztette a Nagyállomás biztosítóberendezésének több tízmillió forintos átalakítását. Az új berendezés már lehetővé teszi, hogy az állomás irányából érkező vonat előtt is csak akkor záródjon a sorompó, amikor a vonat már közelít az átjáróhoz. A várakozási idő a korábbi 9-10 percről 2 percre csökkent.
Tavaly elkészült az Árpád tér és a Nyíl utca átépítése, valamint a belvárosi egyirányúsítás, amelynek befejező – elsősorban a kerékpárutakat érintő – szakasza jelenleg is zajlik. 
Nemrég ért véget a 33-as, a 4-es és a 47-es főutakat érintő jelzőlámpák programmódosítása és összehangolása. Az önkormányzat erre 14,8 millió forintot költött.
DebrecenGázvezeték utcaközlekedésfejlesztésMikepércsi út

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.