Hirdetés

Telekhez és lakáshoz segítik a fiatalokat Hajdúnánáson

civishir.hu

2018.03.12. 09:16

Telekhez és lakáshoz segítik a fiatalokat Hajdúnánáson

Lakóparkot is építenének.

Hirdetés

A város a múlt évben fogadta el a lakáskoncepciót, melynek kiemelt célja valósult meg azzal, hogy ismét igényelhetővé válik – kérelem alapján, júliusától – az első lakáshoz jutók vissza nem térítendő 500 ezer forint összegű támogatása.

Fecskeházak

– Hajdúnánás mindig is kereste annak lehetőségét, hogyan tudja segíteni a helyi fiatal családok lakhatását, letelepedését – mondta a település polgármestere. Szólláth Tibor kiemelte: néhány napon belül 16 fiatal pár költözhet be a mai kor elvárásainak megfelelő Fecskeházba, amelyet terveik szerint ősszel újabb 16 pár követhet.

A Fecskeház-program kialakításánál az elsődleges cél, hogy az önálló életet most kezdőkön segítsenek. Ők ezekben a társasházakban bérelhetnek lakást, majd egy előtakarékossági szerződést vállalva tovább léphetnek egy saját vagy nagyobb otthonba. – Mindemellett ettől az évtől kezdve újra lehetőség nyílik fiataljaink számára, hogy igénybe vegyék az első lakáshoz jutók támogatását, amely fél millió forint segítséget jelent építkezőknek, lakás vásárlóknak – tette hozzá polgármester.

A Nyúl utcán és környékén lévő 29 önkormányzati tulajdonú telken egy olyan csendes lakópark épülne, amelyen a hajdúsági hagyományokra jellemző lakóépületek adnák a városrész arculatát.

Annak érdekében, hogy a fiatal családok, építkezni vágyók lakáshoz jutását segítsék, illetve támogassák a fiatalság helyben maradását, a telkeket egységesen 1 millió forint+áfa áron értékesíti az önkormányzat, melyek közül 13 telek van közművekkel ellátva, a maradék 16 telek alapvető infrastruktúra kiépítését pedig a következő időszakban tervezi a város.

További előnyt jelent a telekvásárlóknak, hogy az összeg már tartalmazza az önkormányzat által biztosított bejelentési tervdokumentáció díját is.

A polgármester kiemelte, hogy a nehezebb pénzügyi helyzetben lévőknek használt lakás vásárlására is lehetőség van, amelyek elsősorban kedvező vételárú önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok. Ezzel is elősegítve azt a célt, hogy minél több nánási tudja kihasználni a város adta kedvező lehetőségeket.
HajdúnánásSzólláth TiborFecskeház

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.