Hirdetés

Nő az esély szerte a megyében

civishir.hu

2018.03.12. 13:20

Nő az esély szerte a megyében
Fotó: civishir.hu (archívum)

Debrecenben semmit nem sepertek a szőnyeg alá.

Hirdetés

A problémák azonosításának fontosságát, az együttműködést és a közös gondolkodást hangsúlyozták március 12-én a Hajdú-Bihar megyei esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódó projekt megnyitóján.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében megfogalmazta: 43 pályázat megvalósításán dolgoznak, melynek első lépése a megyén belüli esélyegyenlőség megvalósításával kapcsolatos problémák beazonosítása.

A hároméves projekttel a kistérségek népességmegtartó képességének megóvását, az emberek boldogulását segítik elő.

A szegénységben élők között nagyon magas a romák aránya, de ez a probléma nem csak őket érinti: a nőket, gyerekeket, időseket, fogyatékkal élőket is. A projektben komplex módon segítenék az ő helyzetüket, fogalmazta meg Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár. A Nő az esély program csak Debrecenben már 16 nőnek nyújt képzést és foglalkoztatást egyaránt, de a megyében többek között a Tanoda is sok hátrányos helyzetűn segít.

Ozsváth Laura Katalin a projekt ismertetésekor hangsúlyozta: a cél, hogy mindenhol legyen lehetőségük a hátrányos helyzetű embereknek a megyében. 

Debrecenesélyegyenlőséghbmo

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.