Hirdetés

Megint drámáznak Debrecenben

Cívishír

2018.03.07. 14:30

Megint drámáznak Debrecenben
Fotók: civishir.hu

Különleges előadások a Csokonai Színház deszkáin.

Hirdetés

Az idei évben már 12. alkalommal rendezik meg debrecenben a DESZKA Fesztivált, ahol kortárs magyar drámákat tekinthet meg a közönség. Április 6-14. között huszonöt előadást láthatunk, melyet közel kétszáz darab közül választottak ki.

Papp László az erről szóló sajtótájékoztatón elmondta: az idei fesztiválon határon kívüli társulatok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra műsoraikkal, melyet kiemelten fontosnak tart. 

A DESZKA Fesztivál színes előadásait a tavalyi évben is hatalmas érdeklődés övezte, erre számítanak áprilisban is, taglalta Ráckevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója. A szűk nyolc napba belesűrítenek huszöt előadást, melyek közül három romániai, egy szlovák, egy szerb és idén egy lengyel anyanyelvű darabot is megtekinthet a közönség; csaknem mindegyik ősbemutató. Nagy visszatérőként jelen lesz többek között a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a Katona József Színház társulata és Hajdú Szabolcs is. 

Az előző évekkel ellentétben idén sokszínű tematika várható, fogalmazta meg Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője. A drámák mellett színházi nevelés és bábjáték is lesz, a legváltozatosabb műfajokat hozzák el a közönségnek. Igazán különleges élményben lehet része az érdeklődőknek: a DESZKA Fesztivál új teret nyit az etnoszínház világával.

Népszerű program lesz a GÖRDESZKA is, ami kortárs magyar szerzőjű gyermek- és ifjúsági előadásokat vonultat fel. Kilenc darabot tekinthet meg a közönség, közülük kettő úgynevezett színházi nevelés, ahol az osztálytermek válnak színházzá. A GÖRDESZKA esemény több előadásának is a Vojtina Bábszínház ad helyet, hangsúlyozta Gemza Melinda a Csokonai Ifjúság Program vezetője.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradnak el a szakmai beszélgetések, ahol a közönség kötetlen beszélgetések során láthat be a darabok mögé. Díszvendége is lesz a DESZKÁ-nak, Háy János személyében. Idén a Magyar Költészet Napja is a fesztivál idejére esik, melyet méltó képpen megünnepelnek a színházban.

A jegyárusítás március 9-én, pénteken 9 órától kezdődik. Bővebb információk a Csokonai Színház oldalán találhatók március 7-től.

Galéria

gördeszkaDebrecenDESZKA Fesztivál

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.