Hirdetés

Korszerű tanteremmel gazdagodtak a debreceni diákok

civishir.hu

2018.03.27. 14:23

Korszerű tanteremmel gazdagodtak a debreceni diákok
Fotók: civishir.hu

Az iskola további fejlesztések előtt áll.

Hirdetés

Korszerű épületgépész szaktantermet alakítottak ki a debreceni Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumban, melynek ünnepélyes átadóját március 27-én tartották.

- Fontosnak ítéljük, hogy fejlesszük, korszerűsítsük a tantermeket, vizesblokkokat, öltözőket - hangsúlyozta Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója. A diákok itt olyan szakmát tanulnak, ahol a friss tudás kulcsfontosságú, folytatta, amit a mindennapokban kamatoztathatnak majd a munka során. 

- Hihetetlen gyors ütemben fejlődik a világ, amivel muszáj lépést tartani - mondta Pósán László országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy a most átadott szaktanteremben a diákok a jelen technológia elsajátítása mellett kreativitásukat is fejleszthetik. Az országgyűlési képviselő emellett az élethosszig tartó tanulásról is beszélt.

Nagyné Pálinkás Anikó, a Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumának igazgatója kifejtette: az új épületgépész tanműhely mellett az iskolában további fejlesztések is elkezdődtek, festést, parkettacsiszolást, klimatizálást végeztek az intézetben.

Hozzátette: az épület teljes felújításra szorul. A Péchy-be jelenleg 560 nappali tagozatos, és 170 esti, valamint levelező tagozatos diák jár. Az iskola célja, hogy ők a legkorszerűbb technológiákat modern, nyugodt körülmények között, a cégeket bevonva sajátítsák el. 

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.