Hirdetés

Idézésbe csomagolva vitte be a kábítószert a járásbíróságra

civishir.hu

2018.03.12. 07:52

Idézésbe csomagolva vitte be a kábítószert a járásbíróságra

A tárgyalás félbeszakadt Debrecenben, rendőrt kellett hívni.

Hirdetés

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint 2017. április 12-én F. Á. vádlott és S. J. ellen egy lopási ügyben tartott tárgyalást a Debreceni Járásbíróság, melynek mindketten vádlottjai voltak. A tárgyalást megelőzően az akkor szabadlábon védekező F. Á. és az előzetes letartóztatásban lévő S. J. is a folyosón várakozott az őrökkel együtt. Az ügyészség szerint a vádlott várakozás közben elővette zsebéből a becsomagolt kábítószert és társa felé mutatta, jelezve, hogy azt neki hozta.

Lebuktak

A tárgyalás alatt F. Á. és S. J. egymás mellett ültek a vádlottak padján, a büntetésvégrehajtási őrök pedig S. J. háta mögött foglaltak helyet. Tárgyalás közben F. Á. kihasználva, hogy nem őket figyelik, elővette zsebéből a kábítószert. A „szintetikus kannabinoid” a bírósági tárgyalásra szóló idézésbe volt becsomagolva. F. Á. ökölbe szorította kezét, benne a csomaggal, S.J. combjára helyezte, majd egyre közelebb húzódott társához, hogy átadhassa. Ez azonban nem sikerült, az egyik őr ugyanis észrevette és felszólította F. Á-t, hogy adja át neki a tenyerében rejtegetett csomagot.

A tárgyalás félbeszakadt, a bíró értesítette a rendőrséget, akik aztán a helyszínen lefoglalták a kábítószert.

Az új pszichoaktív anyag későbbi vizsgálata során kiderült, hogy a hasis és a marihuána hatóanyagához hasonló hatású, mesterségesen előállított vegyületről van szó, amely 5F-ADB-PINACA hatóanyagot tartalmaz. A vádlottnál lefoglalt mennyiség nem éri el a csekély mennyiség felső határát – írja a vád.

A csekély mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségének kísérlete miatt indult büntetőügy a Debreceni Járásbíróságon március 13-án kezdődik.
kábítószerDebreceni Járásbíróság

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.