Hirdetés

A Pesti Srácok nekiment a Magyar Nemzetnek Kósa Lajos miatt

Cívishír

2018.03.25. 14:05

A Pesti Srácok nekiment a Magyar Nemzetnek Kósa Lajos miatt
Kósa Lajos és Szabó Gáborné (Forrás: Blikk)

Az internetes újság cikke szerint Szabóné papírjai „semmit nem bizonyítanak”.

Hirdetés

A Pesti Srácok szerint a Simicska-tulajdonú Magyar Nemzet annak ellenére keverte gyanúba Kósa Lajos minisztert, hogy a lapnál pontosan tudták: semmit sem igazoló, jórészt egyoldalú dokumentumaik vannak, amelyek mögött egy szélhámos állításai állnak csupán. 

Az internetes újság közli: a nyomozó hatóságok ma már mintegy 30 olyan emberről tudnak Kelet-Magyarországon, akik a csengeri Szabó Gáborné által emlegetett több mint ezer milliárd forintos örökség átvételéhez szükséges adminisztratív költségekre igen sok pénzt kölcsönöztek az asszonynak és most futnak utána. A kár 1-1,5 milliárd forintra tehető, a módszer mindenütt ugyanaz: Szabó Gáborné nagyvállalkozók, bankárok, politikusok neveivel teletűzdelt iratokat lobogtatva férkőzött a kölcsönadók bizalmába.

Más károsulttal is beszéltek

A Pesti Srácok arról ír, hogy bizonyíthatóan tucatnyiszor beszéltek telefonon, érintkeztek e-mailban, személyesen a család rokonával, képviselőjével, de azoknak egyszer sem sikerült válaszolniuk a lap érdemi kérdéseire. Szabó Gáborné szemére vetik, hogy bár a portálnak tagadta, hogy kölcsönökért volna, a Blikknek beismerte, nem csak rokonoktól, hanem ismerősöktől is kért, gondolván, majd a vagyonból visszaadja. – Felidézi a Kósa Lajos akkori debreceni polgármesterrel való megismerkedését is, akivel, mint mondja, ő kereste a kapcsolatot, mert egy hotelt akart venni, s a hagyatéki eljárásban akadályokba ütközött. A miniszter azt javasolta neki, hogy a pénzét inkább állampapírba fektesse. Azt is világossá teszi, hogy egy forintot sem kapott és nem is adott Kósa Lajosnak, csak nyilatkozatok születtek, mi lesz majd a jövőben, amikor megjön a pénz. (Mint ismert, Kósa azt mondja, ő kezdetben, 2012-ben önzetlenül állt szóba a hozzá forduló asszonnyal, hogy elősegítse: az akkor még létezőnek tűnő óriási örökséget Szabóné az állampapírpiac megerősítésére és kelet-magyarországi befektetésekre fordítsa.) Ám a pénz nem jött és azóta sem jön.

A Pesti Srácok felvette a kapcsolatot az egyik károsulttal, akinek a nő több tízmillió forint segítségéért cserébe több milliárd (!) forint adományt ígért és ezt szokása szerint egyoldalú, „szerződésnek” nevezett okiratba foglalta. A lap az asszony módszereiről azt írja, hogy az „egyoldalú, csak általa aláírt, akár közjegyző előtt tett nyilatkozatai fabatkát sem érnek és a másik félről semmit nem bizonyítanak, de arra alkalmasak, hogy az ilyen-olyan kölcsönök kikunyerálásánál az áldozattal elhitessék, hogy Marika bankárok, nagyvállalkozók és politikusok tárgyalópartnere, nincs hát mitől tartani”.

Valamiért Kósa is elugrott a kérdések elől

Mint ismert, Kósa Lajos is felült Szabó Gáborné meséjének. Az eset ismertté válását követően a politikus azzal védekezett, hogy „kamutörténetről” van szó és a Magyar Nemzet által közölt papírok is „kamudokumentumok”, de a sajtó számos kérdése elől folyamatosan elzárkózott. Utóbbi már olyan kényelmetlennek érezte a sztorit, hogy még az előzetesen beharangozott március 15-i beszédét sem tartotta meg, Pósán Lászlónak kellett beugrania helyette.

Szabó Gáborné jogi képviseletét néhány napja az a Helmeczy László vállalta el, aki a DK-Szolidaritás jelöltjeként (az MSZP-Párbeszéd támogatásával) indul Nyíregyházán az április 8-i országgyűlési választáson.

RaL

Kósa LajosMagyar NemzetCsengeri csalásPesti Srácok

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.