Hirdetés

A Magyar Nemzet újabb részleteket közölt Kósa-ügyben, az érintett cég cáfol

2018.03.14. 07:10

A Magyar Nemzet újabb részleteket közölt Kósa-ügyben, az érintett cég cáfol

Tovább bonyolódik a debreceni politikus körül kirobbant botrány.

Hirdetés

Kétmillió-hatszázharmincháromezer-négyszáznegyvenöt euró, vagyis több mint nyolcszázmillió forint – ekkora összeg ajándékozásáról foglalt hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos és a vele furcsa ügyletbe keveredett megbízó. A Magyar Nemzet birtokában lévő, 2013. szeptember 26-án kelt dokumentum szerint az illető Kósa Lajosnénak, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának kívánta utalni a pénzt saját bankszámlájáról, a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján”. A dokumentumban a miniszter édesanyjának banki adatai is szerepelnek – írja a lap online kiadása.

A lap kedden írta meg, hogy Kósa Lajos homályos körülmények között felhatalmazást kapott egy több mint 4,3 milliárd eurós számla kezelésére. 

A lap birtokába került dokumentumok szerint a felek okiratba foglaltatták, hogy a megbízó egy kisrepülőket üzemeltető svájci cég részvényese. A részben angol nyelvű papírokban feltűnik Czakó János neve is, aki Kósa Lajos mellett másik megbízottként jogosult részt venni a cég 2013-as és 2015-ös részvényesi találkozóján, és ott képviselni a megbízót.

A lap ezen információit március 19-én a a neve elhallgatását kérő cég teljes egészében cáfolta. „Sem Szabó Gáborné, sem más magánszemély soha nem volt a cég részvényese. Kósa Lajos és Czakó János urak sem képviselőként, sem más minőségben nem vettek részt a cég éves közgyűlésein. Őket sem a cég, sem részvényesei nem ismerik, velük kapcsolatban nem álltak. A kérdéses időszakban – 2013-tól a 2015. közepén lezajlott tulajdonosváltásig – a Pilatus AG volt az egyedüli, 100 százalékos részvényese a társaságnak. A jelenlegi részvényes 2015 közepén vásárolta meg és tulajdonolja a mai napig is a 100 százalékos részvénycsomagot” a cégben – reagáltak.

Czakó az Észak-Atalanti Kft-ben is feltűnt

Ahogy arról beszámoltunk, Kósa Lajos köre és a csengeri szál egy titokzatos kft.-ben is összeér. 

A cégnyilvántartás szerint az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft-t Czakó János alapította Szabó Gábornéval, sőt Orendi Mihály szerepvállalásáig Czakó ügyvezetője is volt a cégnek. Czakó és Szabóék egy azóta végelszámolás alatt lévő közös cégben, a DHH Dream Hotels Hungary Kft-ben is feltűnnek. 

 

Hirdetés

Hirdetés

.