Hirdetés

Sportcsarnokot kap a debreceni városrész

Cívishír

2018.02.21. 13:01

Sportcsarnokot kap a debreceni városrész
Az epreskerti tornaterem látványterve (Fotó: polgármesteri hivatal)

TAO-pénz teszi ki a költségek nagyobb részét.

Hirdetés

Tornaterem építését tervezi a város az Epreskertben. A létesítményt az Epreskerti Általános Iskola telkén építik fel. A bővítés az általános iskola igényein túl Epreskert városrész sportközpontjának szerepét is betöltené. A sportlétesítményt iskolai és diáksport-események, szabadidősport-események és más közösségi célú események lebonyolítására is használni lehet majd - hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Balról: Becsky István önkormányzati képviselő, Pósán László parlamenti képviselő és Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ vezetője a tájékoztatón   (Fotó: Kiss Annamarie)
 

A tervezett sportlétesítmény az általános iskola órarend szerinti tornaóráinak biztosít helyszínt. Játéktere két részre osztható, a legnagyobb szabad játéktér 26,00 m x 38,12 m (tiszta, pillérek közötti méret). A tornaterem bruttó alapterülete 1024,88 négyzetméter (a küzdőtér mérete).

A tornateremben szabvány szerinti méretű kosárlabda- és a teniszpálya használható majd, míg a mobil lelátót behúzva ugyancsak szabványos, de csökkentett méretű kézilabdapálya alakítható ki benne. A sporteszközöket a Debreceni Tankerületi Központ biztosítja egy több mint 10 millió forintos beszerzéssel.

A beruházást külön pályázati konstrukció keretében, TAO látvány-csapatsport támogatásból a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatja. A tervezett beruházás költsége összesen bruttó 904 millió Ft, a pályázat támogatási intenzitása körülbelül 70%-os, az önrész bruttó 304 millió Ft. A kivitelezés az előzetes elképzelések szerint 2018 második félévében, 2019 első negyedévében indul, s összesen 8 hónapot vesz igénybe.
Debrecenberuházás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.