Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lendületben a debreceni fejlesztések - Széles Diána értékelt

| 2018. 02. 21. | 17:05:00
Az alpolgármester sorolta, ami hozzá tartozik.
Lendületben a debreceni fejlesztések - Széles Diána értékelt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Széles Diána alpolgármester a 2018-as debreceni költségvetés jegyében sorra vette az általa irányított területekkel (egészségügyi fejlesztések, civil szervezetek támogatása, turisztika) kapcsolatos legfontosabb fejlesztéseket a szerdai sajtótájékoztatóján.

Egészségügyi fejlesztések

A Gondoskodó város programban 2017-ben 11 orvosi rendelőknek helyet adó épület felújítását indították el. A vállalt 11-ből négy épület (az Apafi, a Cegléd, a Víztorony és a Híd utcai) korszerűsítése véget ért 2017-ben, emellett saját forrásból a Kassai úti rendelő is megújult. Jelenleg négy épületben zajlik felújítás: a Füredi út 42. szám alatt, a Böszörményi út 136. szám alatt, a Szentgyörgyfalvi utca 7. szám alatt és a Pósa utca 1. szám alatt összesen 310,5 millió forintból.  Következik a Jánosi utca 14. szám alatti rendelő. A program később is folytatódik: megújulnak a Bajcsy-Zsilinszky utcai, a Szabó Pál utcai, a Sas utcai, az Epreskerti és a Darabos utcai rendelők.

Civil szervezetek

Széles Diána beszámolója szerint jelentősen emelték a civil, kulturális és ifjúsági alap keretösszegét: a 2017-es 20.4 millió forintról 33 millió forintra. A több mint 60 százalékos növekedéssel szeretnék kifejezni elismerésüket a civilek munkája iránt.

Az országban egyedülálló módon Debrecenben működik 17 szervezet együttműködésében a Debreceni Karitatív Testület, amely csak az adventi  akcióban több mint 5 millió forint értékű adományt tudott szétosztani a rászorulók között.

Turisztika

Bár a végleges KSH adatok csak júniusban jelennek meg, az előzetes felmérés szerint a debreceni kereskedelmi szálláshelyek forgalma, a vendégéjszakák száma 7,2 százalékkal nőtt az egyébként kiemelkedő 2016-os évhez képest. Különösen jelentős az emelkedés a külföldi vendégéjszakák tekintetében, 15,6 százalékkal többet töltöttek Debrecenben a külföldiek, mint 2016-ban.

A 2017-es év fontos változása volt a VisitDebrecen divízió megalakulása. A turisztikai szolgáltató a Nagytemplom mögötti Karakter kávézóban kapott helyet 2017 augusztusában, ahol a városba érkező turisták akár kávézás közben kaphatnak információt a debreceni programokról és látnivalókról.  A VisitDebrecen divízió a 2018-as költségvetés elfogadása után a korábbinál korszerűbb információs eszközöket telepít a forgalmas városi helyekre és évi ötször, hét nyelven megjelenő programajánlót is tervez kiadni.

Turisztikai fejlesztések közül az egyik legjelentősebb a nagyerdei strandfürdő átépítése lesz. A bontást szerződése szerint hat hónap alatt kell a kivitelezőnek elvégezni 200 millió forintért - közölte Széles Diána.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.