Hirdetés

Közel kétezer segítővel csönget be a Fidesz Debrecenben és környékén

Cívishír

2018.02.19. 11:24

Közel kétezer segítővel csönget be a Fidesz Debrecenben és környékén
Pósán László országgyűlési képviselő ismét indult megszokott választókerületében a Fidesz–KDNP színeiben. A képen éppen Tasó László számára tölt ki ajánlást (Fotó: Cívishír)

Kósa Lajos a legfontosabb választókerületi célokról is beszélt.

Hirdetés

A debreceni főpályaudvar megvalósítása, a Csokonai Színház felújítása, korszerűsítése, a 471-es főút debreceni, belterületi szakaszának kétszer két sávosra bővítése, a Latinovits Színház, a Készenléti Rendőrség új épületének befejezése, a volt menekülttábor és közvetlen, szintén állami tulajdonú környékének rehabilitálása – sok egyéb mellett ez is szerepel a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjeinek következő ciklusra szóló programjában. Kósa Lajos (1. számú választókerület), Pósán László (2. számú választókerület) és Tasó László (3. számú választókerület) hétfői kampánynyitó sajtótájékoztatójukon azzal kezdték, hogy segítőik a hét első napján el is kezdik a jelöltenként szükséges 500 választópolgári ajánlás összegyűjtését. Ennek érdekében – hivatalos igazolványt felmutatva – minden háztartást felkeresnek.

A két pártot Debrecenben 1200, a 3. számú választókerületben, a megyeszékhelyen kívül további 600 segítő támogatja a kampányban (harminc százalékuk 30 év alatti). 

Kósa Lajos hangsúlyozta, az országot a Fidesz és a KDNP megvédte, míg az ellenzéki pártok „elárulták a haza ügyét”.

Pósán László szerint a választás tétje „sorsdöntő”, az elmúlt nyolc év ereményeinek megvédése „elementáris érdek”. – Nem kell messze menni európai példáért, hogy tudjuk, amikor felelőtlenül, nagy tömegben beengednek migránsokat, az a biztonsági és más gondokon kívül anyagi problémát is jelent, forrásokat von el a társadalom napi életétől – jelentette ki.

Tasó László hangsúlyozta: Magyarország ma politikailag és gazdaságilag független ország, amely képes a saját útját járni, a szavazás tétje pedig ennek megtartása.

Debrecen egy minisztériumra is készen áll

Kósa Lajos kérdésünkre a 2018–2022 közötti időszakra megcélzott legfontosabb teendők között említette a már soroltakon kívül a debreceni strandfürdő és a nemzetközi iskola projektjét, a Debrecen Egyetem innovációs és ipari együttműködésekre épülő 20 milliárd forintos programját és a repülőtér utasforgalmának 350 ezerről előbb 800, majd egymillió főre bővítését is az ahhoz kapcsolódó beruházásokkal. 

– Kisebb súlyú, de fontos feladat a nagycserei és halápi vezetékes ivóvízrendszer kiépítése, amiről hamarosan dönthet a kormány. Vagy annak a hulladékválogatónak a megépítése, amelyre Debrecen és az agglomerációs települések pályáztak. Ennek célja a hulladék újrahasznosítása. Minden városrészt érint a kerékpárút-hálózat bővítése. Ezzel összefüggésben látjuk, hogy mihelyt jön a jó idő, érezhetően csökken a tömegközlekedéssel járók száma. Ide kapcsolódik, hogy a debrecen önkormányzatnak a kormánnyal együtt kell olyan, a tömegközlekedés fejlesztésére vonatkozó tervet kidolgozni, ami által az ágazat akkor is finanszírozható, ha az utazóközönség lecsökken. A Debrecen által elsőként bevezetett elektromos jegyrendszer ezt segíti, jelenleg az úgynevezett validátorok beszerzése zajlik. Ezek azok az eszközök, amelyekkel felszállás után kezelni kell a kártyát – mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős miniszter.

Kósa Lajos szerint, „ha a összefogunk és jó képviselőket választunk, nincs olyan, amit ne lehetne elérni”. 

A politikus a sajtótájékoztatón a „vidékre költözhet valamelyik minisztérium vagy országos közgyűjtemény” sok éve újra és újra felszínre kerülő, majd elsüllyedő témáját is bedobta. – Ha a következő ciklusban a kormány decentralizációs terve olyan állapotba kerül, akkor Debrecenben egészen biztosan lesz országos hatáskörű ilyen szervezet. A minisztériumtól a közgyűjteményi rendszereken át nagy, országos hivatalokig bezárólag, a cívisváros mindenre felkészült – jelentette ki. 

RaL

Kósa LajosTasó LászlóPósán LászlóFIdesz–KDNPOrszággyűlési választás 2018

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.