Hirdetés

Brutális terror egy debreceni iskolában

Cívishír

2018.02.27. 09:02

Brutális terror egy debreceni iskolában
Képünk illusztráció (pixabay.com)

Megverték, kirabolták osztálytársukat.

Hirdetés

Általános iskolai osztálytársait rabolta ki a két gyermekkorú, akikkel szemben a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében. 

Az első és másodrendű vádlott 6. osztályos tanulók, akik 2016. november 18-ától kezdődően több napon keresztül terrorizáltak két 12 éves, 5. osztályos gyermeket, tőlük rendszeresen pénzt követeltek és azzal fenyegetőztek, hogy megverik őket. 2016. november 22-én a vádlottak a sértetteket megrugdosták és leköpték, amiért nem adtak nekik pénzt.  

2016. november 24-én a délelőtti órákban a vádlottak az iskolai büfénél észrevették, hogy az általuk a korábbiakban terrorizált sértettek egyike egy 2000 forintos bankjegyet tesz a zsebébe, azonban még a pulton volt elhelyezve 150 forint, amit az odalépő másodrendű vádlott felkapott és az elsőrendű vádlott társával együtt kifutott az udvarra.  

Lefogták, megrúgdosták

A 12 éves sértett alappal tartott attól, hogy a vádlottak megpróbálják tőle elvenni a 2000 forintját, ezért azt az iskolatáskájába rejtette, majd a táskát a folyosón ruhaneműkkel takarta le. Röviddel ezt követően a vádlottak hozzá és egy másik gyerekhez odamentek, felszólították, hogy adja át nekik a 2000 forintos bankjegyet, majd hirtelen az elsőrendű vádlott a karját hátrafeszítette, míg a másodrendű vádlott a másik gyerek torkát megragadta és mindkét vádlott átkutatta a sértettek ruházatát. A másodrendű vádlott az egyik sértett zsebéből kivett 20 db 200 forint értékű édességet, majd elengedték a sértetteket azzal, hogy másnapra hozzanak nekik pénzt, mert ha nem, nagyobb bajuk lesz.  

Eltörték a szegycsontját

Mivel a vádlottak tudták, hogy az egyik sértettnek van 2000 forintja, ezért kis idő múlva utánuk mentek az udvarra, ott őket elgáncsolták, majd a fejüket egy vakondtúrásba nyomták. A földön fekvő sértetteket többször megrúgták, illetve az egyik gyermeket nagy erővel mellkason ütötték. Ekkor ismételten átkutatták mindkét sértett ruházatát, azonban a 2000 forintot nem találták meg.  

A vádlottak bántalmazása miatt az egyik 12 éves sértett szegycsonttörést szenvedett, amely sérülés 8 napon túl gyógyuló, ténylegesen 6 hét.

A vádlottak ugyanezen sértettnek a lopással 350 forint kárt okoztak, amely nem térült meg.

A nyomozó hatóság a folytatólagosan, társtettesként elkövetett zsarolás bűntette és a 2016. november 24-én történt egyik sértett bántalmazása miatt ellenük súlyos testi sértés bűntette miatt indított nyomozást gyermekkor okán, a törvény erejénél fogva megszüntette. A hatályos jogszabályok értelmében viszont a rablás bűntettét megvalósító, 12. életévét betöltő személy büntetőjogi felelősségre vonható.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádiratban mindkét vádlott vonatkozásában javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta, továbbá mindkettőjük vonatkozásában az okozott kár erejéig vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt. 

rablásDebrecentesti sértés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.