Hirdetés

Az élet értelmére kaphatnak választ Debrecenben

civishir.hu

2018.02.20. 17:41

Az élet értelmére kaphatnak választ Debrecenben

Világhírű klasszikust mutatnak be.

Hirdetés

  • Időpont

    2018.02.23. 19:00

  • Helyszín

    Csehov: Három nővér

Február 23-án mutatják be Csehov legismertebb darabját, a Három nővér című drámát Ilja Bocsarnikovsz rendezésében a Csokonai Színházban.

A fiatal orosz rendező az elmúlt évadban mutatkozott be a debreceni közönségnek; akkor a Hogyan nevezzelek? című francia vígjátékot állította színpadra. A Harvard Egyetemen, illetve Cambridge-ben, Los Angelesben és Németországban is kurzusokat tartó  rendező jó véleménnyel van a magyar színházművészetről, szereti a magyarországi munkát: 

A darab kultikus motívumai közül a következőt emelte ki: – A legfontosabb talán, amit a színészeknek is folyamatosan hangsúlyoztam, két egymásnak ellentmondó, alapvetően paradox állítás. Egyrészt, hogy a földi életnek nincs semmilyen értelme, másrészt, hogy ezzel az értelmetlenséggel mindig szembe kell szállni, és hinni kell abban, hogy az életnek igenis lehet értelme. Így tehát a darab és az előadás legfontosabb motívuma számomra a hit.

Hit abban, hogy a létünknek nemcsak biológiai, genetikai szintű értelme és üzenete van, hanem talán van valami transzcendens, isteni elrendelés benne.

Szeretnék ebben hinni."

A Három nővér bemutatója február 23-án 19 órától lesz a Csokonai Színház Nagyszínpadán. A főbb szerepekben Sárközi-Nagy Ilonát, Szakács Hajnalkát, Varga Klárit, Újhelyi Kingát és Kiss Gergely Mátét láthatja a közönség.
Csokonai SzínházCsehovHárom nővérdráma

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.