Hirdetés

Új helyen működik tovább Debrecenben a Kaáli Intézet

civishir.hu

2018.01.03. 09:14

Új helyen működik tovább Debrecenben a Kaáli Intézet

25 év alatt 26 ezer gyermek született segítségükkel.

Hirdetés

A Kaáli Intézet 2003-tól közbeszerzési eljárás nyerteseként (közreműködőként) végezte a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a meddőségi kezeléseket. A 15 évre szóló szerződés 2017. december 31-én lejárt, így a Kaáli Intézet elköltözött a Női Klinika alagsorában bérelt helyiségeiből. Az állami ellátásba visszatérő Debreceni Egyetem Asszisztált Reprodukciós Központja a Kaáli Intézet által másfél évtizede telepített, használt eszközöket és beépített bútorokat átvette, és változatlan helyszínen folytatja tevékenységét. Tudomásunk szerint az állami meddőségi központ szakmai vezetője továbbra is Dr. Bodnár Béla lesz, aki 15 éve került az egyetemről a Kaáli Intézetbe.

A folyamatos betegellátás érdekében a meddőségi kezeléseket októbertől már az új Kaáli Intézetben végzik, miután az régi intézetben dolgozó orvosaiknak novemberben kiadták az éves szabadságukat. A lombikbébi kezelésekre vonatkozó új, kedvező feltételeket az országos hálózattal rendelkező Kaáli Intézet betegei igénybe vehetik, hiszen az intézményrendszer szinte alapítása óta rendelkezik TB-finanszírozással.

Biztató számok

Az indulási eredmények rendkívül biztatóak. Októberben és novemberben több mint 50 beteg részesült lombikbébi kezelésben Budapesten, akiknak csaknem fele terhesen tért vissza Debrecenbe.

A Kaáli Intézet jelenleg a világ egyik legnagyobb és legeredményesebb lombikbébi intézményrendszere. Indulásuk óta – 25 év alatt – több mint 26 ezer gyermek köszönheti életét magas színvonalú szakmai munkájuknak. A gyermektelenséggel küzdő párok megszerették a hálapénz nélküli, rendkívül eredményes meddőségi kezeléseiket.

– Betegeink kérésére és az irántuk érzett elkötelezettségünk miatt döntöttünk úgy, hogy új helyen, de továbbra is Debrecen központjában, vadonatúj műszerekkel és felszereléssel két meddőségi specialista orvossal és szakszemélyzettel továbbra is lehetőséget biztosítunk azoknak, akik nem az állami ellátást, hanem intézetünket szeretnék választani – nyilatkozta Kaáli Géza professzor, az intézményrendszer alapítója.

Kaáli Intézet
Debrecen, Egyetem sugárút 68/B
06-52/ 537-517  
06-52/ 537-518

lombikprogramKaáli Intézetlombikbébi

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.