Hirdetés

Stratégiát vált a rendőrség - ez elejét veheti a gyalogosgázolásoknak!

2018.01.02. 12:22

Stratégiát vált a rendőrség - ez elejét veheti a gyalogosgázolásoknak!
(Fotó: MTI)

Debrecenben is sokan szeretnek odalépni a gázpedálnak.

Hirdetés

Az autóutakról és autópályákról inkább lakott területekre, illetve fokozottan balesetveszélyes, jellemzően kétsávos utakra vezényli a rendőrség a traffipaxos állományt - értesült a 112Press.

Ez azt jelenti, hogy 2018-ban kevesebb mérést tartanak az autópályák felüljáróiról, hídjairól, illetve az autóutaknál. Mindez Papp Károly országos rendőrfőkapitány utasítására történik.

A fentiek azoknak jelentenek rossz hírt, akik szeretnek odalépni a gázpedálra lakott területen belül is

 a legtöbb autóvezető számára viszont ez azt jelenti, hogy idővel kevesebbszer találkoznak majd száguldó autóval a városok, falvak utcáin, ami a gyalogosoknak, kerékpárosoknak is jó hír lehet.

Debrecenben is nagy a baj!

Debrecenben meglehetősen gyakoriak a gyalogosgázolások. Karácsony előtt a Kishegyesi út-Dorottya utca kereszteződésében ütöttek el egy 70 év körüli férfit a zebrán. Ugyanezen az átkelőhelyen szeptember végén is gyalogost gázoltak. Ezen a forgalmas, négysávos útszakaszon jellemző, hogy a szombaton és vasárnap, amikor a jelzőlámpák nem működnek, hosszú perceket kell várniuk a gyalogosoknak az átkelésehez, az autósok többsége ugyanis fittyet hány rájuk, a zebrákra, illetve a KRESZ-re.

traffipaxgyalogosgázolás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.