Hirdetés

Hirdetés

Össztűz a debreceni városházára

Cívishír

2018.01.24. 14:55

Össztűz a debreceni városházára
Fotó: illusztráció

Soros és a bevándorlás váltotta ki.

Hirdetés

Hirdetés

A szocialisták Hajdú-Bihar megyei szervezete, illetve a Civil Fórum Debrecen Egyesület is felemelte szavát az ellen, hogy a debreceni közgyűlés csütörtöki ülésén várhatóan elfogadja az illegális bevándorlás és az azt támogató szervezetek működésének elutasításáról szóló nyilatkozatot.

Az MSZP közleményében azt írja:

Debrecenben is teljes hangerőre kapcsolt az Orbán kormány hazug uszító kampánya. Ehhez asszisztál a Fideszes városvezetés, amely elítéltetné a város közgyűlésével Sorost és a bevándorlást. Nem kétséges, hogy Debrecen kormánypárti többségű képviselőtestülete megszavazza az erre vonatkozó előterjesztést, miközben a miniszterelnök emberei milliárdokat zsebelnek be a letelepedési kötvények eladásából. A kötvény húszezer ellenőrizetlen bevándorlót jelentett eddig az országnak, s mindezek felett újabb hazugságként 1300 menekült nyilvánosságra nem hozott befogadására derült fény. Nem az országot, hanem a kormányt kellene kerítéssel karanténba zárni, amely várhatóan teljesülhet is április 8. után.

Vonja vissza!

A Civil Fórum Debrecen Egyesület önkormányzati képviselője nem vesz részt sem a vitában, sem a szavazáson – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Egyesületünk semmilyen illegális bevándorlást nem támogat, de ellenzi a gyűlöletkeltést, az álhírek terjesztését és személyek vagy csoportok megbélyegzését

- írják.

A közleményben többek között azt is hangsúlyozzák:

Elutasítjuk, hogy Debrecen Város Közgyűlését a kormányzati propaganda eszközének tekintsék. Nem hagyhatjuk, hogy a budapesti politikai sárdobálás városunkban is elfogadott gyakorlattá váljon, ezért arra kérjük Polgármester Urat, miszerint fontolja meg előterjesztését és vonja vissza, mivel annak tartalmát már sajtótájékoztatón ismertette.

Az előterjesztés nem ad valós képet a debreceni polgároknak a jelenlegi helyzetről, kizárólag a kormánypropagandát segíti elő, ezért sem a vitában, sem a szavazásban képviselőnk nem fog részt venni, ezzel tiltakozva az ilyen típusú előterjesztések ellen

– zárul a Civil Fórum közleménye. 

MSZPDebrecenPapp LászlóCivil Fórum Debrecen Egyesület

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.