Hirdetés

Menő lesz a debreceni suli menzája

civishir.hu

2018.01.11. 10:54

Menő lesz a debreceni suli menzája
A kép illusztráció (pixabay.com)

Több kút, saját tankert

Hirdetés

Hirdetés

A debreceni Napraforgó Waldorf Iskola hamarosan még egyet léphet előre az egészségtudatosság terén. Az iskola mindennapjait eddig is áthatotta az egészséges életmódra nevelés és a környezettudatosság , most azonban az elnyert támogatásnak köszönhetően lehetőség nyílt további fejlesztésre.

 Az iskolakertben kertművelést is oktatnak, mely során a tanulók a évkörnek megfelelően sajátítják el a zöldség–  gyümölcst-,és gabonatermesztés ismereteit. Ezenkívül a megtermelt zöldségekből és gyümölcsökből tartósító eljárások segítségével olyan egészséges ételeket állítanak elő, melyek vegyszermentesek és összetételük minőségi vitamin– és ásványi anyag forrásokat tartalmaz. A gyerekek családjai között több olyan őstermelő van, akik saját maguk által megtermelt és előállított termékeket adnak el közösségi piacokon.

Lesz kút is

A 2019 végéig tartó EFOP-pályázaton ("Menő Menzák")elnyert mintegy 11 millió forintnak köszönhetően többek között a sulimenza is esztétikusabb lesz, sokkal jobb tárgyi feltételek fognak rendelkezésre állni, a növekvő gyermeklétszám ebédelési prolémája megoldódik, és nem elhanyagolható az sem, hogy a tankert létrehozásával nem kell ezentúl földet bérelni a kertművelés oktatásához. A három tagépület mindegyike ivókutat kap, ami eddig hiányzott.

pályázatWaldorf

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.