Hirdetés

Jégpályán, templomban, piacon is koncert volt

civishir.hu

2018.01.15. 08:13

Jégpályán, templomban, piacon is koncert volt
A piacon felpezsdült az élet

Együtt zenélt az ismert debreceni Becsky család is.

Hirdetés

Hirdetés

Közel 100 család zenélt és közel ezer család hallgatta a Család-OK Országok Koncertjén felcsendülő dallamokat január 14-én: templomokban, jégpályán, sőt még piacon is koncerteztek a zenekedvelők. A Debreceni Kőr Dáma Egyesület által szervezett hangverseny-sorozat fő célja az volt, hogy a Családok évében még inkább összekösse a családokat, összehangolja a generációkat: unokák, nagyszülők, szülők együtt adtak koncertet ezen a napon szerte az országban.

– Első gondolatunk az volt, hogy a Család-OK Országos Koncertjére meginvitálunk minden felekezetet és templomi hangversenyeket szervezünk. Néhány nap alatt azonban olyan önszerveződő programmá vált a kezdeményezés, hogy kórusok is csatlakoztak. Különleges helyszínek (jégpálya, piac) mellett közel 100 iskola családjai a holnapi napon, január 15-én koncerteznek majd együtt –  foglalta össze a kezdeményezés céljait Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke, a rendezvény ötletgazdája és főszervezője.

– Aki esetleg nem tudott csatlakozni a hangverseny-sorozathoz, ne keseredjen el, mert a nagy érdeklődésre való tekintettel terveink között szerepel, hogy a Család-OK Országos Koncertjét ez év végén újra megszervezzük

– tette hozzá.

A Becsky család a Megtestesülés plébánián zenélt együtt

A 2018-as évet Magyarország Kormánya a Családok évének nyilvánította, melynek égisze alatt számos helyi és országos rendezvényre kerül sor – ennek keretein belül Debreceni Kőr Dáma Egyesület a Család-OK Országos Koncertjét szervezte, szervezi meg január 14-15-én templomokban, gyülekezeti házakban, közösségi tereken és iskolákban. Az előadásokhoz bármilyen hangszerjátékkal, énekkel lehetett csatlakozni amatőrként vagy profi előadóként – egyetlen kikötés a családi előadás volt.

A program olyan értékeket emelt a középpontba, amelyek összekötnek szűkebb és tágabb közösségeket, felmutatják, erősítik, átörökítik a helyi kulturális értékeket éppúgy, mint a családban rejlő erőt.

A helyszínek listája ITT

Galéria

Családok ÉveBecsky

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.