Hirdetés

Hamarosan megszépül a Zenede

civishir.hu

2018.01.09. 14:45

Hamarosan megszépül a Zenede
Most még nem szép (fotó: Cívishír)

Ugyan régóta esedékes a debreceni épület felújítása, de jövőre elkészül

Hirdetés

Már évek óta téma a városban (és az önkormányzatnál) a Debrecen belvárosában található Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola (közismertebb nevén Zenede) épületének felújítása. (A pályázat benyújtásáról szóló első hírek 2014-esek.)

Jövőre kész

A munkálatokra a forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) biztosítja – tájékoztatta az önkormányzat a Cívishírt. A pályázat során elnyert összeg bruttó 360 millió forint.

A közbeszerzési eljárás jelenleg folyamatban van, melynek sikeres lefolytatását követően indulhat a kivitelezés várhatóan 2018 első felében. Az intézmény, a fenntartó és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően gördülékenyen folyik a felújítás előkészítése. A pályázati kiírás szerint a beruházás befejezés 2019. február végén várható.

A beruházás során a Zenede műemléki védelem alatt álló épületének energetikai korszerűsítése, az intézmény hatékonyabb energia felhasználása és széndioxid-kibocsátás csökkentése valósul meg. A tervezés során az energiahatékonysági szempontokat és a hatályos műemlékvédelmi és örökségvédelmi szempontok előírásokat is figyelembe veszik. A felújítás során korszerűsítik a gépészeti rendszereket, felújítják a külső homlokzatot, hőszigetelt ablakokat építenek be, melyek megfelelnek a műemlékvédelmi előírásoknak, valamint illeszkednek a műemléki környezetbe. A külső falazat, a padlásfödém hőszigetelése is a tervek között szerepel. A szomszédos zeneiskola tetőhéjazatán napelemes rendszert helyeznek el. A gépészeti rendszer átalakításával az épület fűtését megújuló energiaforrást hasznosító hőszivattyús rendszer biztosítja majd. A meglévő kül- és beltéri világítási rendszereket, a mesterséges szellőztetőrendszert is korszerűsítik.

Galéria

felújítászenedekodály zoltán zeneművészeti szakgimnázium

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.