Hirdetés

Egy nő a legeredményesebb Hajdú-Biharban

2018.01.12. 16:34

Egy nő a legeredményesebb Hajdú-Biharban
Antal Mária (középen) Szabó Tünde államtitkár és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke társaságában (Fotó: MDSZ)

A debreceni Vegyipari pedagógusát az államtitkár tüntette ki.

Hirdetés

Pedagógusok, iskolák és egyesületek képviselői vehették át a Magyar Diáksport Szövetség elismerését a Diákolimpia elmúlt tanévének (2016/2017) országos döntőin elért kimagasló eredményeikért.

Összesen négy kategóriában díjaztak. A legeredményesebb megyei illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden megyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott erkölcsi és pénzjutalmat.

Hajdú-Bihar megyéből Antal Máriát, a Debreceni SZC Vegyipari Szakgimnáziumának testnevelőjét jutalmazták.

Az ünnepélyes rendezvényen részt vett és beszédet mondott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

Elhangzott: igen sikeres és eredményes tanévet zárt 2016/2017-ben a harmincadik jubileumi Diákolimpia versenysorozat.  A versenyeken összesen 270 ezer diák vett részt, közülük 18 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A sikerességében nagy szerepet játszott a testnevelők és az iskolák lelkesedése és kitartó munkája. A Magyar Diáksport Szövetség idén negyedik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészséges és erkölcsi neveléséért.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.