Hirdetés

Debreceni főpályaudvar: eredménytelen a közbeszerzés!

Cívishír

2018.01.26. 14:56

Debreceni főpályaudvar: eredménytelen a közbeszerzés!
Egyelőre csak a tervezőasztalon létezik (Látványterv: Debreceni önkormányzat)

Kezdődik elölről az amúgy is komoly csúszásban lévő eljárás.

Hirdetés

Eredménytelennek minősítették a debreceni főpályaudvar kiegészítő tervezési feladataira és kivitelezésére irányuló közbeszerzési eljárást – olvasható a TED (Tenders Electronic Daily) honlapján.

A nemzetközi közbeszerzési adatbázis szerint az erről szóló hirdetményt szerdán adták fel és január 26-án, azaz ma jelent meg.

A közbeszerzési eljárásra – mint korábban írtuk – három pályázat érkezett.

A legkisebb költségű ajánlatot (nettó 34,4 milliárd forint) az Új Főnix Konzorcium tette. A konzorcium vezetője a Strabag Építő Kft., partnerek a Strabag Általános Építő Kft. és a debreceni Hunép Universal Zrt. Szerződést még nem kötött a NIF, a pályázat kiírás 30 hónapot adott az intermodális központ felépítésére.

Tavaly augusztusi kezdéssel számoltak…

Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős miniszter keddi közlése előre vetítette a közbeszerzés eredménytelenné nyilvánítását. Debrecen volt polgármestere sajtótájékoztatóján azt mondta,  a beruházás lebonyolításáért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a megnövekedett építőipari anyagárak és szolgáltatási díjakra tekintettel új tervezői értékbecslést végeztet változatlan műszaki tartalom mellett a főpályaudvar-beruházásban, utána határoznak új közbeszerzésről.

A projekt egyre jelentősebb csúszásban van. Papp László, a hajdúsági megyeszékhely polgármestere korábban a megyei napilapnak nyilatkozva már 2017 tavaszára várt eredményhirdetést és szerződéskötést a közbeszerzésben nyertes kivitelezővel. A városvezetők akkor úgy tervezték, tavaly augusztusban elkezdődik az építkezés,.

RaL

 

Debrecenközbeszerzésfőpályaudvarintermodális központTED

Szóljon hozzá!

Hirdetés