Hirdetés

Civil Fórum: a debrecenieknek is jusson a gyarapodásból!

Cívishír

2018.01.11. 12:22

Civil Fórum: a debrecenieknek is jusson a gyarapodásból!

Gondola Zsolt szerint indokolt lenne.

Hirdetés

Debrecen kiváló gazdasági fejlődést produkált 2017-ben, ugyanakkor a kedvező változás a lakosság komfortérzetén egyáltalán nem látszik meg – mondta csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatóján a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke.

Gondola Zsolt szerint a városvezetés lehetne akár nagyvonalúbb is a polgáraival, hiszen a jó gazdasági mutatók lehetővé tennék, hogy a díjemeléseknél ne hárítson át mindent a lakosságra. Ellentmondásosnak tartja azt is, hogy miközben a város gazdasági helyzete folyamatosan javul, az utak egyre rosszabb állapotban vannak, és a Piac utcai, üresen álló üzletek állaga is folyamatosan romlik.

Részesüljenek a fejlődésből a lakosok is!

– mondta, hozzátéve, hogy a Civil Fórum eddig is azon volt és ezután is azon lesz, hogy a közösségek valós problémáit képviselje, ideológiáktól mentesen.

Az egyesület tavalyi közgyűlési munkájából három olyan ügyet emelt ki, amelyekben aktívan részt vettek, illetve amelyek kapcsán gyakran hallatták a hangjukat.

A város kulturális fővárosi pályázatáról elmondta: a Civil Fórum fontos szerepet játszott abban, hogy a közgyűlés valamennyi politikai formációja egy asztalhoz ült, és közösen, egyhangúan támogatta a pályázatot.

A Móricz Zsigmond kollégium ügyéről megjegyezte: összeférhetetlennek tartják, hogy az üzlet olyan emberhez kötődik, aki az önkormányzat vagyonkezelő cégében igazgatósági tag.

A Pallagra tervezett nemzetközi iskola megépítését illetően szakmai vitájuk van a polgármesteri vezetéssel, mint fogalmazott: az egy piaci vállalkozás lesz, amire valóban szükség van, de semmiképpen sem az adófizetők pénzéből kell fenntartani.

A közgyűlési munkában mindenképpen pozitívumnak tartja, hogy a „polgármesteri vezetés hozzáállásának változását”, ami a különféle politikai oldal képviselői között együttműködést eredményez, ugyanakkor a viták is megmaradtak a várost érintő kérdésekről.

Hangsúlyozta: az egyesület életében 2017 a megújulás éve volt, igyekeztek minél több fiatalt bevonni a munkájukba, és már készülnek a 2019-es önkormányzati választásokra, amelyen ismét megmérettetik majd magukat.

DebrecenCivil Fórum Debrecen Egyesület

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.