Hirdetés

Tömött sor állt meleg ételért Debrecenben

civishir.hu

2017.12.26. 14:24

Tömött sor állt meleg ételért Debrecenben

Képgaléria.

Hirdetés

Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Egyesülete és a Segíts a rászorulókon Facebook-csoport karácsonyi vendégségbe hívta a nehéz sorban élő debrecenieket. Ünnepi menüvel, egy kis karácsonyi hangulattal várták a nélkülözőket december 26-án a Petőfi téren.

A sorban most is sokan álltak. Kisnyugdíjasok, közmunkások, egzisztenciájukat elvesztő családok, utcán élő honfitársaink vártak az ünnepi menüre. Nagyon sokan gyermekeikkel érkeztek. A töltött káposzta mellé bejgli, karácsonyi briós, szaloncukor és sütemény is járt a friss kenyér mellett. Nagyon sok önzetlen debreceni hozott játékot, ruhát, sokféle süteményt, egy hölgy még tortát is. Volt olyan adományozó, aki az ételosztásban is segédkezett.

A szikár számok: több mint 250 embertársunknak tudtak karácsony másnapján kicsit szebbé tenni az ünnepet. Kiosztottak több tucat bejglit, 15 kilogramm szaloncukrot, 40 kilogramm kenyeret, rengeteg játékot, és a Köss egy sálat a fára akció keretében közel 100 sál is gazdára talált. Több zsáknyi ruha is tulajdonosra lelt.

A költségeket szintén adományokból fedezték. Van, aki ezer forinttal, volt, aki többel járult hozzá ahhoz, hogy pár órára karácsonyi melegséget varázsolhattunk a Petőfi térre. Az ételosztás rendhagyó módon kezdődött. Az ebédre várakozó gyermekek kis csoportja karácsonyi dalokat énekelt, majd bekapcsolódtak a felnőttek is. Néhány sorban álló szeme gyanúsan csillogott, valószínűleg régen volt már része hasonlóban. 

Galéria

ételosztás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.