Hirdetés

Orvosok csöngetnek az utolsó napon

Cívishír

2017.12.29. 14:02

Orvosok csöngetnek az utolsó napon
Fotók: DEKOM

Nem nyughat a DEKOM, megint a nyakukba veszik a tanyavilágot.

Hirdetés

Rászorulóknak segít élelmiszerrel, ruhával, pelenkával, gyógyszerrel a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja az esztendő utolsó napján. A csapat a segélyekkel vasárnap délelőtt indul útnak és a józsai Rákóczi kertet veszik célba.

Késmárky András elnök emlékeztetett:

immár évek óta rendszeresen szerveznek hasonló akciókat karácsony előtt és Szilveszterkor, vagyis az elsősorban külföldi mentőmunkáiról ismert DEKOM számára a Debrecen-környéki tanyavilág lakói is fontosak. 

Az orvosokat és más szakembereket is magába foglaló csapat karácsony előtt a Pallag és Bocskaikert közötti területen élőknek vitt adományokat, összesen tíz családnak, illetve egyedül élő embernek jutott pékáru, konzerv, tartós élelmiszerek és a már említett holmik. Akadt olyan idős asszony, akinél felvágtak valamennyi tüzelőt, másutt nehéz körülmények között élő fiatal anyát és lányát segítették.

Nem egy esetben orvosi szűrővizsgálatokat is végeztek, ami különösen fontos ha azt vesszük, hogy a télen nehezen járható földutak miatt a tanyákon élők még kiszolgáltatottabbak a betegségeknek.

DEKOMsegély

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.