Hirdetés

Együttműködik a Debreceni Egyetem és a Nyíregyházi Törvényszék

Cívishír

2017.12.29. 13:23

Együttműködik a Debreceni Egyetem és a Nyíregyházi Törvényszék
Fotó: illusztráció

A hallgatók hozzájárulnak az épület megújításához.

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel az építész szakos hallgatók ismereteinek gyakorlatban történő alkalmazásának biztosítása céljából - írja közleményben a törvényszék.

Az egyetem építész mesterképzési szakának (MSc) hallgatói szakmai, gyakorlati tapasztalatszerzésük érdekében elkészítik a törvényszék Toldi utcai épületének hosszú távú fejlesztési koncepcióját.

Az együttműködés célja, hogy szakaszos beosztással elvégezhetőek legyenek az épület jövőben esedékes belső felújítási munkálatai. Az épület részleges külső felújítása a közelmúltban lezajlott, s elengedhetetlen a belső felújítás megvalósítása is. A hallgatók által készített tervek, a belső terekre vonatkozóan létrejövő fejlesztési koncepciók a későbbi fejlesztések és kivitelezések szellemi alapjait jelentik majd.

Az elkészített művek műszaki részletezettsége nem minősül kivitelezési tervnek, a gépészetre, tartószerkezetre vonatkozó koncepciókat csak érintőlegesen tartalmazzák - hangsúlyozza a közlemény, hozzátéve, hogy a hallgatók a feladat elvégzése során betekintést nyernek az építészethez szorosan kapcsolódó területekre, különösen a belső terek és szerkezetek tervezésére vonatkozó, gyakorlatban megvalósítható lehetőségekre.

Debreceni EgyetemNyíregyházi Törvényszék

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.