Hirdetés

Egyre magasabb színvonalú a debreceni szakképzés

civishir.hu

2017.12.18. 15:30

Egyre magasabb színvonalú a debreceni szakképzés
Fotók: Cívishír

Sikeres időszakot zártak, további fejlesztések következnek.

Hirdetés

December 18-án sajtótájékoztatót tartott a Debreceni Szakképzési Centrum a 2018/2019. tanévre történő beiskolázásról, az ingyenes felnőttoktatásról és a folyamatosan zajló fejlesztésekről.

Nagyszerű eredményekkel zárult a 2017/18-as tanévre, a 9. évfolyamra történő beiskolázás. Minden eddigit felülmúlóan sikerült megszólítaniuk a 8. évfolyamos tanulókat, mintegy 3000 diákot sikerült közvetlenül is tájékoztatni. Az idei évben nőtt azon találkozások száma, ami interaktív és minőségi: sikerült érdemi információt átadni és élményt biztosítani a döntéshez.

A szülőket is sikerült megszólítaniuk mintegy 800-900 szülő szülői értekezleten, rendezvényen, nyílt napon tájékozódott. Mintegy 400-500 tanári kontaktra is sor került, nagyon fontos az általános iskolai tanár kollégák tájékozottsága. Igen nagy számban érdeklődtek a szakképzés iránt, még olyan iskolákban is, ahol korábban szóba sem került a szakképzés, mint életpálya.

A 2017/2018. tanévben keresztfélévben 38 képzést indítanak, amire 2018. január 26-ig várják a jelentkezéseket. A következő tanévre vonatkozóan most hirdetik az érettségire épülő szakképesítéseket: 50 szakképesítésre való jelentkezést 11 intézményben. Az érettségire épülő képzések 1, illetve 2 évfolyamosok.

Az elkövetkező időszakban a régió minden érettségiző tanulójához szeretnék eljutni és bemutatni a szakmatanulás lehetőségeit, Debrecen városában ugyanis óriási lehetőségek nyílnak meg napról napra.

A Debreceni Szakképzési Centrum a magas színvonalú szakmai képzés hátterének korszerűsítése érdekében az mintegy 250 millió forint értékben történnek fejlesztések, hiszen akkor vonzó a szakképzés, ha igényes és szakmailag hiteles környezetben zajlik. A cégek, gyakorlóhelyek mellett óriási szerep jut a korszerű tanműhelyeknek, laboroknak.
DebrecenDSZCszakképzés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.