Hirdetés

Orbán Viktor elégedett lehet a debreceniekkel

168ora.hu, Cívishír

2017.11.28. 14:21

Orbán Viktor elégedett lehet a debreceniekkel
Orbán Viktor miniszterelnök Papp László polgármester (balra) és Kósa Lajos (jobbra) társaságában, Debrecenben (Fotó: mti)

A tervek szerint ugyanazok indulnak a kormánypárt színeiben, mint 2014-ben.

Hirdetés

Lényegében készen van a Fidesz–KDNP egyéni képviselő-jelöltjeinek listája, napokon belül dönthet róla a Kövér László vezette országos választmány is. A 168 Óra megszerezte a listát, és közölt is belőle néhány nevet a honlapján.

Sok választókerületben persze nincs meglepetés, és a 2014-es győztes indulhat újra. Ám néhány körzetben más kap esélyt. Nyíregyházán például Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kap lehetőséget, pedig 2014-ben fideszes (Petneházy Attila) nyert itt. Tiszaújvárosban sem adnak esélyt a Voldemortként elhíresült Mengyi Rolandnak. Itt Koncz Ferenc szerencsi polgármester száll ringbe.

Debrecennel, illetve Hajdú-Biharral igazán elégedett lehet a kormánypárt vezetése,

hiszen semmi változást nem terveznek a lista szerint, ugyanazok indulnak, akik csont nélkül nyertek 2014-ben is, ahogyan azt korábban megénekelte a vitriolos tollú kollégánk.

Kósa Lajos továbbra is a debreceni 1-es választókörzet polgárainak szavazataiért száll ringbe, Pósán Lászlónak pedig a 2-est illene megnyernie. A hajdú-bihari 3-as körzethez nem csak Debrecen egyes részei tartoznak, hanem például Bocskaikert, Hajdúhadház, Hajdúsámson, Téglás, Álmosd, Bagamér, Nyírábrány, Nyíradony és Vámospércs is. Ez Tasó László fennségterülete, és továbbra is annak szánják a Fideszben, amennyiben a választók is úgy akarják.

A hajdú-bihari körzetek és a várható jelöltek:

Hajdú-Bihar

01

Debrecen

Kósa Lajos

Hajdú-Bihar

02

Debrecen

Dr. Pósán László

Hajdú-Bihar

03

Debrecen

Tasó László

Hajdú-Bihar

04

Berettyóújfalu

Dr. Vitányi István

Hajdú-Bihar

05

Hajdúszoboszló

Bodó Sándor

Hajdú-Bihar

06

Hajdúböszörmény

Dr. Tiba István Csaba

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.