Hirdetés

Egymillió kilométert vezetett a hajdúsámsoni halálos gázolás előtt

civishir.hu

2017.11.10. 09:12

Egymillió kilométert vezetett a hajdúsámsoni halálos gázolás előtt

A vádirat szerint azonban túl gyorsan ment. Gyermek vesztette életét.

Hirdetés

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint B. Imre 1984 óta rendelkezik gépjárművezetői engedéllyel. Az elmúlt két évben szabálysértési eljárás nem indult ellene, és a balesetet megelőzően buszsofőrként 1 millió kilométert vezetett balesetmentesen.

A vádlott idén április 13-án délután borult időben, nappali fényviszonyok mellett, egyenetlen, de száraz úttesten haladt az általa vezetett helyközi járatú autóbusszal Debrecen felől Nyíradony irányába. A 471-es számú főút Hajdúsámsonon áthaladó szakaszán, az Árpád utcán közlekedett 65-70 kilométer per órás sebességgel. Észlelte, hogy vele szemben feltorlódtak és lassan araszolgatnak a járművek, egy gyermek pedig kiszalad elé egy tehergépkocsi takarásából.

A vádlott, hogy elkerülje a balesetet, erősen fékezett, de az autóbusz megközelítőleg 45 kilométer per óra sebességgel elütötte a gyalogost.

A 10 éves kisfiú szabálytalanul, figyelmetlenül lépett ki a jármű mögül, és nem győződött meg az átkelés veszélytelenségéről – tartalmazza a vádirat.

A sértett olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a Kenézy Kórház Traumatológiai osztályán meghalt. A sértett életét (sérülései miatt) az időben érkező orvosi segítségnyújtás, az operáció és az intenzív terápia ellenére sem lehetett megmenteni.

Az ügyészség szerint a vádlott megsértette a KRESZ szabályait, hiszen lakott területen legfeljebb 50-nel haladhatott volna az autóbusszal. Amennyiben a vádlott betartja a sebességet, az általa is alkalmazott intenzív fékezéssel elkerülhette volna az ütközést – áll a vádiratban.

A buszsofőr pere halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt november 13-án a Debreceni Járásbíróságon kezdődik.
Hajdúsámson

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.