Hirdetés

Hirdetés

Az MSZP befizette a töltöttkáposzta-adót a polgármesternek

Cívishír

2017.11.28. 13:38

Az MSZP befizette a töltöttkáposzta-adót a polgármesternek
(Fotó: MSZP)

A debreceni ételosztáson élvárásokat fogalmaztak meg a szocialisták.

Hirdetés

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a helyi MSZP november utolsó vasárnapján is megtartotta az ételosztó roadshow-ját, és ott a közgyűlési döntésre reagálva a párt aktivistái a héten megszavazott "töltöttkáposzta-adóra" gyűjtöttek. Ismert, a debreceni önkormányzat heves vita után döntötte el, az ételt osztó karitatív szervezeteknek, pártoknak jelképes díjat kell fizetni a közterület igénybevételéért, jótékonykodás céljából is.

Becslésünk szerint 10 négyzetmétert használtunk. Az ételosztás végén - ahogyan eddig is - feltakarítottunk magunk után, összeszedtük a szemetet, rendezett állapotban hagytuk ott a területet. A  vasárnapi töltöttkáposzta-adót - 350 forintot - hétfőn, postai csekken befizettük a gondoskodó város polgármestere nevére. Legjobban a posta örült, hisz a 350 forintnak 750 forint a  feladási díja, így egyszerre két állami intézményt is sikerült boldoggá tennünk

- írja közleményében Pallás György, az MSZP Hajdú-Bihar megyei szóvivője, aki szerint az adakozók feltételeket is szabtak.

Elvárják, hogy a városi elöljárók a jó gazda gondosságával járjanak el. Kérik, a zárszámadásban külön rovaton szerepeltessék az ingyenebéd-adót, s természetesen a tisztesség azt kívánja, hogy tegyék nyilvánossá, milyen közérdekű fejlesztésre fordították azt! A lényeg, hogy Debrecen már Magyarországnál is jobban teljesít!

- fogalmazott a szocialista politikus.

MSZPadózás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.