Hirdetés

Aggódik a debreceni bölcsődésekért a Jobbik

civishir.hu

2017.11.14. 08:46

Aggódik a debreceni bölcsődésekért a Jobbik

Két épületen is túladna az önkormányzat.

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Barna utca 23. alatt egykori bölcsőde helyén irodaház épülhet. A város a telek értékesítése céljából nyilvános pályazot hirdetett, amire egyetlen vevő jelentkezett, a Dryvit Profi Kft., ami 250 millió forintot kínált. A cég itt egy három emeletes, több mint 7 ezer négyzetméter alapterületű irodaházat húzna fel 2019 végére. 

Ezt megelőzően szót ejtettünk arról is, hogy az Erzsébet utca 36. szám alatt álló régi bölcsőde épületét a Debreceni Intézményműködtető Központ "visszaadja" az önkormányzatnak – ezzel párhuzamosan az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, Köves Slomó jelezte, hogy közösségi házat hoznának létre a helyén, ha megkapnák.

Csikai József, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője közölte, ellentmondást érez a megnövekedett bölcsődei féőhelyek iránti igény és a régi bölcsődéken való túladás között. A képviselő sajtóközleményében azt írja,

a Barna utcai épület 72 férőhelyes lett volna, míg az Erzsébet utcai épület 35 férőhelyet biztosított volna. Az is látható, hogy a Postakert utcai felújítás és bővítés kapcsán 44 férőhelyről 96 férőhelyre fog bővülni a kapacitás. A bölcsődei férőhelyek iránti fokozott igény tudatosulása, úgy látszik, nem történt meg, csak így fordulhat az elő, hogy 107 férőhely kapacitás értékesítése mellett csak 52 új hellyel bővítik az elhelyezési lehetőségeket. A Barna utcai ingatlan értékesítése kapcsán polgármester úr kifejtette, hogy a nagy forgalom miatt nem szívesen fejlesztene bölcsődét. Nagyon érdekesnek mondható, hogy egy értékesítési folyamat elején - a város saját vagyontárgyát degradálva - értékcsökkentő tényezőként polgármester úr észre vette a nagy forgalmat, de amikor a város lakói felől érkeznek az elviselhetetlen forgalom miatti segélykérések egyénileg vagy szervezetten, illetőleg a Jobbik frakció tagjai hívják fel erre a figyelmet sajtótájékoztató formájában, akkor csak olyan súlytalan válaszokat kapnak, illetve kapunk, hogy "a Magyar Közút szakemberei figyelemmel kísérik a forgalom alakulását és amennyiben szükséges, úgy megteszik a megfelelő lépéseket.

JobbikbölcsődeCsikai József

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.