Hirdetés

A Fidesz visszaszólt az MSZP-nek

2017.11.28. 20:32

A Fidesz visszaszólt az MSZP-nek
Az MSZP a polgármester nevével ellátott csekkel üzent. A Fidesz válaszolt.

Debrecenben megy az adok-kapok a "töltöttkáposzta-adó" miatt.

Hirdetés

Hirdetés

Mint ismert, Pallás György, az MSZP Hajdú-Bihar megyei szóvivője jegyezte azt az ironikus hangvételű sajtóközleményt, amelyben a párt kritizálta a debreceni városvezetést egy múlt heti közgyűlési előterjesztés-módosítás miatt. A sajtóközlemény az országos online portálok címlapjára került, amiért Papp László polgármester rendesen berágott, ebből a közgyűlésen komoly adok-kapok alakult ki.

Kedden a szocialisták helyi szervezete ismét odapörkölt a városvezetésnek, de ezúttal nem maradt adós a helyi Fidesz. A fideszesek három pontban magyarázták, hogy szerintük miért nincsenek barátságban a szocialisták a tényekkel:

  1. "A közgyűlési vitában is elhangzott, de a szocialisták maguk is tudják, hogy 2010 óta kell a jelképes 35 forintot fizetni azoknak a szervezeteknek, akik közterületen például ételosztást szerveznek. Tehát nem Papp László polgármestersége idején született ilyen rendelet, hanem 7 évvel ezelőtt.
  2. Hasonló tevékenységért más városokban is kell ilyen díjat fizetni. Budapesten például 110 forintot és vannak olyan kerületek, ahol 800 forintot. Nem tudjuk, ehhez mit szólnak a szocialisták?
  3. 2017-ben gyermekjóléti és szociális feladatokra 2,8 milliárd forintot fordítunk, ettől gondoskodó város Debrecen. Emellett az országban egyedülálló módon működő, 17 civil szervezet munkáját összefogó Debreceni Karitatív Testület tavaly 3 ezer, idén a tervek szerint 4 ezer rászorulónak juttat el adományt a karácsonyi szeretetakcióban.

Végül hozzáteszik, hogy a szocialistáknak újra be kell fizetniük a 350 forintot, miután eltévesztették a címzettet; a befizetés jogosultja helyesen Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata – írják. 

MSZPadózás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.