Hirdetés

WOW-day Debrecenben

civishir.hu

2017.10.28. 11:05

WOW-day Debrecenben

Az egész világon vannak testvérek.

Hirdetés

Hirdetés

A debreceni Napraforgó Waldorf Iskola néhány éve az elsők között csatlakozott a magyar Waldorf-iskolák közül az úgynevezett WOW-day (Waldorf One World) világméretű kezdeményezéshez. Az idén sem volt ez másként, azonban egy készülő jubileum még különlegesebbé tette az alkalmat. A tanév egyik fontos eseménye a Waldorf-iskolák fennállásának 100 éves évfordulóját (1919-2019) előkészítő nemzetközi Waldorf100-projektekhez való csatlakozás. Az eseménysor szervesen kapcsolódik a Waldorf One World (WOW-Day) kezdeményezéshez.

A Waldorf100-projekt egyik kezdeményezése a „képeslapcsere”, melynek célja, hogy a világ összes Waldorf-iskolája küldjön egy-egy, gyerekek által díszített képeslapot a világ minden Waldorf-iskolájának, a beérkező képeslapokból pedig az iskolákban jöjjön létre egy világtérkép, amelyen kirajzolódik, hol is helyezkedik el a világ több mint 1 100 Waldorf-iskolája az egyes kontinenseken. Az első képeslapok már meg is érkeztek Debrecenbe Hollandiából és Németországból. A debreceniek az idei WOW-day-en, október 27-én kezdték elkészíteni saját útnak indítandó képeslapjaikat, de teaházzal, állatsimogatóval, arcfestéssel, akadálypályával is gyűjtöttek adományt a nehezebb sorsú Waldorf-iskolások számára, járjanak ők a Föld bármelyik országában is Waldorf-iskolába.

Ez a nap a debreceni iskolának is nagy nap volt: évek óta várnak saját iskolai könyvtárra, és ez végre pénteken délután ünnepélyesen megnyitotta kapuit. Délelőtt azonban az iskola apraja-nagyja élőláncot alkotva adta kézről-kézre a könyveket, így kerültek az eddigi raktárból az őket megillető helyre-a könyvtárba.

 

Gulyás-Czibere Anikó

WaldorfWOW-day

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.