Hirdetés

Szabó Magda tekintete a debreceni Nagytemplomra néz

civishir.hu

2017.10.05. 18:00

Szabó Magda tekintete a debreceni Nagytemplomra néz
Fotók: civishir.hu

Felavatták a csodás, beszélni is képes szobrot.

Hirdetés

Október 5-én délután lerántották a leplet Szabó Magda új szobráról. A Kossuth téren elhelyezett művet avató ünnepség keretén belül mutatták be a nagyközönségnek, ahol jelen volt Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, Papp László, Debrecen polgármestere, valamint Katona Gyula vállalkozó és E. Lakatos Aranka szobrászművész is.

– Szabó Magda itt ül, a sokat csodált és sokszor megírt Nagytemplom előtt megszokott eleganciájával és magával ragadó személyiségével – mondta Papp László. – A szobor egyszerre fejez ki eleganciát és derűt, időben és térben is tág horizontot befogadó szellemiséget. A könyek, melyeken keze pihen ugyanúgy jelképezhetik a műveit, a Szentírás könyveit, és két embert, akiket a régimódi történet összeköt.

Katona József vállalkozó ajánlotta fel a szobrot a városnak, amit Papp László nem csak a város, de a református egyház nevében is megköszönt. – Mélyen gyökerezik ez az adni- és tenniakarás a civisváros polgáraiban – hangsúlyozta.

Az ünnepélyes beszédek után lerántották a leplet a szoborról, amin Szabó Magda egy padon ülve mosolyog a művet megtekintőkre. Elhelyeztek az oldalán két QR-kódot is. Ezek segítségével, okostelefonnal beolvasva megszólaltathatjuk Szabó Magdát.

Az avatás zárásaként a Csokonai Színház művészei, Ráckevei Anna, Majzik Edit és Rózsa László az írónő Ókút című visszaemlékezéséből olvastak fel részleteket. 

Galéria

DebrecenSzabó Magdaszoboravatás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.