Hirdetés

Hirdetés

Lefokozták a berettyóújfalui börtönkórházat ellenző főorvost

hirtv.hu/civishir.hu

2017.10.22. 10:42

Lefokozták a berettyóújfalui börtönkórházat ellenző főorvost
Fotó: berettyotv.hu

Visszavonták a megbízatását.

Hirdetés

Hirdetés

A HírTV vasárnapi híre szerint kirúgták, de csak a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályát vezető főorvos vezetői megbízatását vonták vissza, derül ki a kórház főigazgatójának, Muraközi Zoltánnak vasárnapi Facebook-bejegyzéséből.

Zákány Zsolt az elmúlt hónapokban nyíltan kiállt a város vezetőivel szemben, hogy ne épülhessen Berettyóújfaluban börtönkórház.

A berettyóújfalui börtönkórház megépülésének ügyében október elején népszavazást tartottak. A választásra jogosultak közül annyian nem mentek el szavazni, hogy az végül eredménytelen lett.

Ennek ellenére a városvezetés az intézmény létrejötte mellett döntött.

Frissítve: Muraközi hosszasan magyarázza a lefokozást

A kórház főigazgatója, Muraközi Zoltán a közösségi portálon fejtette ki álláspontját. Szerinte bár Zákány szakmai munkája ellen nincs kifogás,

"az elmúlt időszakban kifejtett tevékenysége hozzá és a Kórházhoz is méltatlan volt"

Murközi szerint "a kórház osztályvezetőjéhez méltatlan stílus megjelenése, a médiában és fórumokon elhangzottak alapján a kórházi dolgozók túlnyomó többsége elhatárolódott tőle, és sérelmesnek, valamint hamisnak érezték az általa elmondottakat." A felmentés nem érintette a közalkalmazotti jogviszonyát, orvosi munkájára továbbra is számítanak – írja a főigazgató.

Berettyóújfalubörtönkórház

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.