Hirdetés

Jobbik: Veres Margit politikusbűnöző mondjon le!

Cívishír

2017.10.04. 10:06

Jobbik: Veres Margit politikusbűnöző mondjon le!
Veres Margit (Fotó: Cívishír)

A debreceni országgyűlési képviselő szerint a balmazújvárosi polgármester méltatlanná vált a székéhez.

Hirdetés

A velejéig korrupt Fidesz elítélt polgármestere azonnal mondjon le!

- írja közleményében a Jobbik.

Amint arról beszámoltunk, a Debreceni Törvényszék kedden, első fokon bűnösnek mondta ki a balmazújvárosi polgármestert egy 2012-es korrupciós ügyben. Vele együtt bűnösnek találta a bíróság K. Sándor helyi nagyvállalkozót is.

Már a bíróság is kimondta, amit a Jobbik 2013 óta állít, miszerint Balmazújváros Fidesz által támogatott polgármestere bűnös hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében. Veres Margitot a Debreceni Törvényszék két év börtönbüntetésre ítélte, öt év próbaidőre felfüggesztve. Veres Margit balmazújvárosi jegyzőként 2012-ben átvett 5 millió forint kenőpénzt egy vállalkozótól, akinek a cége – minő véletlen – éppen aznap kapott 180 milliót a helyi önkormányzattól. A jegyző a pénzt másnap négyszemközt átadta Tiba István akkori polgármesternek. Ezentúl egy gépkocsit is elfogadott a vállalkozótól, akit szintén elítéltek az ügyben

- olvasható a Jobbik közleményében, amelyet Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő és Demeter Pál, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei frakcióvezetője jegyez. Szerintük az ügyben Tiba István érintettsége is nyilvánvaló.

Ismételten felhívnánk az illetékes hatóságok figyelmét arra, hogy Tiba István nélkül ez a bűncselekmény nem valósulhatott volna meg és egy valódi jogállamban nem úszhatta volna meg büntetlenül!

- írják a jobbikosok, akik szerint Veres Margit immár hivatalosan is politikusbűnöző, ezért azonnal le kell mondania.

Szégyent hozott a balmazújvárosi emberekre, méltatlanná vált a polgármesteri székhez, az lenne az egyetlen tisztességes lépés, ha önként elhagyná a hivatalát

- így Kulcsár Gergely és Demeter Pál.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.