Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszerű hajdúszoboszlóiakat tüntettek ki

| 2017. 09. 02. | 14:41:00
Sokat tettek a városért.
Nagyszerű hajdúszoboszlóiakat tüntettek ki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 1-jén város napjához kötődően átadták a városi kitüntetéseket Hajdúszoboszlón - számolt be a SzoboszlóSound

2017-ben Hajdúszoboszló Város Díszpolgára címet Vida Lajosnak ítélték oda. Tanár, népművelő, szerkesztő, író, helytörténet-kutató, irodalomtörténész, aki pályafutását a Hajdúszováti Általános Iskolában kezdte. 15 évvel később 1978-tól a Hajdúszoboszlói Művelődési Központ igazgatója volt. Neve összekapcsolódik az első Kösely Kupa lovasverseny megrendezésével. A 75 éves Vida Lajos munkássága országosan elismert.

A Gönczy Pál Díjat Hajdúszoboszló Város Pedagógiájáért Díjat 2017-ben Erdei Gyuláné vehette át, akinek négy évtizedes kiemelkedő oktató-nevelő munkáját ismerték el ezúton. 

Szép Ernő Díjat Hajdúszoboszló Város Kultúrájáért Pánczél Zoltán festőművész vehette át, akinek a műveiben megnyilvánuló fő témája az Alföld és a Szoboszló környéki hajdani tanyavilág, az őszi-téli tájak színvilágával. 

A Pávai Vajna Ferenc Díjat Hajdúszoboszló Város Idegenforgalmáért a Béke, az Aqua-Sol és az Apolló szállodák igazgatójának, Fekete Gyulának ítélték meg. 

A Hüse Károly Díj Hajdúszoboszló Város Sportjáért kitüntetést Pánisz László vehette át, aki 1986-ban a Gázláng SE-ben ismerkedett meg a súlyemeléssel, majd többekkel meghonosították a városban az erőemelést. Erőemelésben kétszeres magyar bajnok, összetettben 2 éve világbajnoki bronzérmes lett, idén pedig ezüstérmes lett. Az erőemelő edzéseket személyesen irányítja, edzőtáborokat szervez, menedzseli az egyesületet.

A Tessedik Sámuel Díj Hajdúszoboszló Város Mezőgazdaságáért és Környezetvédelméért elismerésben Hámos Lajos agronómus részesült, aki a Kösely Zrt. növényvédelmet irányító szakembere, emellett a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centruma Növényvédelmi Tanszékének felkérésére óraadóként évek óta részt vállal a növény-orvoshallgatók képzésében.

Az Év Üzlete 2017 díjjal a Menő Manó Gyermekruházatot jutalmazták. Miklós Mónika, a Menő Manó Gyermekruházat tulajdonosa, a Betli 21 Kft. ügyvezetője és Miklósné Pankotai Krisztina, az üzlet alkalmazottja vették át a kitüntetést Hajdúszoboszló város polgármesterétől és Mészáros Sándortól, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezetének elnökétől. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.