Hirdetés

Varga Zoltán seggnyalózza az egyetem vezetőit. Gyurcsány Ferenc akkor mi?

mti, Cívishír

2017.08.29. 16:52

Varga Zoltán seggnyalózza az egyetem vezetőit. Gyurcsány Ferenc akkor mi?
Gyurcsány Ferenc és Vlagyimir Putyin (Fotó: archív, Magyar Hírlap)

A debreceni DK-s memóriáját felfrissítjük.

Hirdetés

Varga Zoltán, a DK debreceni önkormányzati képviselője a Debreceni Egyetem rektori hivatalában a csatolt emléklapot nyújtotta át

  • Szilvássy Zoltánnak, a Debreceni Egyetem rektorának
  • Bács Zoltánnak, a Debreceni Egyetem kancellárjának
  • Körösparti Péternek, a Debreceni Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Képviselet elnökének

A politikus erről tájélkoztatta a Cívishír szerkesztőségét, és megosztotta velünk az emléklapot is. Az orosz elnök kitüntetése miatt „jutalmazta” így a debreceni intézmény vezetőit.

A mi emlékezetünkben élénken él még az, hogy Varga Zoltán pártjának elnöke, Gyurcsány Ferenc is aktív kapcsolatot tartott fenn Vlagyimir Putyinnal a miniszterelnöksége idején, és még utána is. Sőt! Egészen bennfentes viszonyt ápolt a nagy Oroszország első emberével, legalábbis az akkori sajtóhírek szerint. Még az asszonyokkal együtt is összejártak.

Egy 2009-es MTI-tudósítás:

Gyurcsány kormányfőként több alkalommal is találkozott a korábbi orosz elnökkel. Putyin 2006 tavaszi hivatalos magyarországi látogatásakor rózsadombi villájukban ebédelt, majd még abban az évben ősszel találkoztak Szocsiban, 2007-ben pedig Moszkvában. 2008 februárjában Gyurcsány a Kremlben írta alá Putyinnal a Déli-Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló megállapodást, majd idén tavasszal ugyancsak találkoztak, amikor Gyurcsány további Déli-Áramlatról szóló szerződéseket írt alá.

Putyin Totó kutyát öleli Gyurcsány háza előtt 2006. március 1-én  (Fotó: Dér Miklós/Miniszterelnöki Sajtóiroda/AFP)

Van még tovább is! Gyurcsány Ferenc 2009 őszén már nem volt miniszterelnök, Vlagyimir Putyin mégis magánjellegű vacsorán látta vendégül Moszkvában. A vacsoráról, amelyen részt vett a két feleség, Ljudmilla Putyina és Dobrev Klára is, az alábbi fénykép került fel Putyin honlapjára.

"Ténykérdés, hogy ma a világ Európán kívüli három hatalmi központja az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Magyarország számára a szövetséges és barát az Egyesült Államok, de Oroszországgal és Kínával is szoros partneri kapcsolatot kell kiépíteni, akkor is, ha nem mindenben értünk egyet velük, mert ez Magyarország érdeke"

- idézte az MTI Gyurcsány Ferencet 2009-ben.

Gyurcsány FerencVlagyimir Putyin

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.