Hirdetés

Hirdetés

Varga Zoltán milliárdos lenyúlást sejt; Kotosmann Zoltán visszautasítja a rágalmakat

2017.07.20. 13:55

Varga Zoltán milliárdos lenyúlást sejt; Kotosmann Zoltán visszautasítja a rágalmakat
A Móriczot 2001-ben zárták be, 2015-ben le is bontották (Fotó: archív)

A debreceni beruházás politikai felhangoktól sem mentes.

Hirdetés

Hirdetés

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció debreceni képviselője az Egyetem súgárúti beruházás kapcsán sejt korrupciót. A politikus szerint oda nem diákszálló épül, ahogyan azt ígérték, hanem luxuslakások, a vélt vagy valós látványtervről egy fotót is megosztott a Facebookon.

A volt Móricz-kollégiumot 2015-ben adták el a Kotosmann Zoltán érdekeltségébe tartozó Héliker Ingatlan Kft-nek. Varga Zoltán szerint „Kósa Lajos haverjának” a tranzakció megközelítőleg 400 millió forint hasznot, a városnak ugyanekkora kárt hozott.

Ezek után a városi vagyonon hízó, Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagjának azonnal távoznia kell, úgy, hogy városunk vagyonához többé még véletlenül se lehessen köze

-  fogalmazott Varga Zoltán, Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője, aki arra kíváncsi, hogy a penthouse lakások értékesítéséből befolyó milliárdok kit gazdagítanak majd.

Kotosmann Zoltán cáfol

A Héliker Ingatlan Kft. reakciója nem sokat váratott magára. Ebben határozottan visszautasítják Varga Zoltán rágalmait.

Társaságunk a többszöri sikertelen értékesítési kísérlet után nyilvános pályázat útján vásárolta meg az Egyetem 75. szám alatti ingatlant, a piaci körülményeknek megfelelő áron. Mindenben, pályázatban vállalt kötelezettségeinknek eleget tettünk és teszünk. A vételárat az önkormányzat részére maradéktalanul megfizettük, az épületet szerződés szerint határidőre elbontottuk

- írta közleményében Kotosmann Zoltán ügyvezető, aki kifejti még: a céljuk továbbra is szállodai szintű apartmanok építése, mégpedig a Debreceni Egyetem külföldi vagy magyar hallgatói számára, és a lakóingatlan megjelölés nem zárja ki a pályázatban bemutatott elképzeléseik megvalósítását. 

Ezen információkkal Varga Zoltán is tisztában lenne, ha venné a fáradságot, és tájékozódna, vagy ha felkeresné a társaságunkat

- írta Kotosmann Zoltán, aki végezetül hangsúlyozta: nem csak képviselőket, hanem bárkit tájékoztatnak a projekt megvalósításáról, ha hozzájuk fordul.

A Móricz kollégiumot 2011-ben zárták be. 2014-ben háromszor is közgyűlés elé került az Egyetem sugárúti épületének eladása, ám akkor nem sikerült dülőre jutni abban: kétszer módosították a pályázati kiírást, harmadjára pedig érvénytelenítették. Mindhárom kiírásban egyedül a Kotosmann Zoltán érdekeltségébe tartozó Héliker Ingatlan Kft. jelentkezett vevőnek. Az ingatlanért mintegy 365 millió forintot kínáltak. A Héliker Ingatlan Kft. negyedjére is jelentkezett az ingatlanért, 2015-ben végül áldását adta rá a közgyűlés. Varga Zoltán, a Demokratikus Kolíció helyi önkormányzati képviselője már 2014 májusában azt mondta: "aljasság netovábbja, hogy Kósáék Debrecen „családi ezüstjét” éppen a város vagyonkezelő cégének igazgatósági tagjának próbálják bagóért átjátszani."

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.