Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Népszavazás dönthet a berettyóújfalui börtönkórházról

| 2017. 06. 26. | 13:56:00
A lakosság egy része tiltakozik a beruházás ellen.
Népszavazás dönthet a berettyóújfalui börtönkórházról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tiltakozik a lakosság egy része, hogy börtönkórház épüljön Berettyóújfaluban, szeptemberben akár népszavazás is lehet az ügyben – írja a nepszava.hu.

A portál emlékeztet:

a miskolci és szikszói elutasítás után most éppen Berettyóújfaluban próbálnak helyet találni az intézménynek, de a terv itt is megbicsaklani látszik: egy héten belül ma, kedden a második lakossági fórumot tartják a művelődési házban, mert egyre több kétely és kérdés vetődik fel a városlakókban.

A tervek szerint a kórház melletti kihasználatlan önkormányzati telekből 8 ezer négyzetmétert ingyen adna át az önkormányzat az államnak a börtönkórház megépítésére.

A ma esti lakossági fórumon ott lesz Csóti András, aki tavaly ősszel 40 évi szolgálat után vonult nyugdíjba a BVOP parancsnoki székéből és jelenleg a Belügyminisztérium tanácsadójaként a börtönfejlesztéseket segíti. Kérdezhetik a lakosok a szakterület miniszteri biztosát, a borsodi megyei kórház volt igazgatóját, Csiba Gábort és a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, Vitányi Istvánt is.

Sokat hozhat a városnak

Muraközi István, a második ciklusát töltő fideszes városvezető arról beszélt lapnak, hogy a 220 fogvatartott egészségügyi ellátására 5 milliárdért épülő új börtönkórházban 110 egészségügyi alkalmazottal számolnak, a létszám egy részét szerinte helyben toborozzák majd. Ez a náluk képzett ápolók elhelyezkedését biztosítaná, további 70-80 embert pedig vagy az őrök közt vagy pedig takarítóként foglalkoztatnának. A Tökölről érkező személyzetnek „fecskeházakat” építenek, az új intézmény az orvosi ellátás mellett mosodai és étkezési szolgáltatásokat is venne a szomszédos Gróf Tisza István Kórháztól, ráadásként pedig majdnem egymilliárdos eszközfejlesztés is szóba került.

A határidőket betartva szeptemberben rendezhetik meg a helyi népszavazást, addig biztosan semmi nem történhet Berettyóújfaluban – mondta a lapnak a polgármester. Ha az emberek úgy döntenek, nem kérnek a beruházásból, akkor nem jönnek a rabok a városba

– ígérte Muraközi István.

A portál szerint a mai lakossági fórum tehát vízválasztó lesz:

ha a hivatalosságok nem tudják meggyőzni a lakosságot a beruházás előnyeiről, akkor tovább kell keresni az új börtönkórház helyét a keleti országrészben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.