Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdasági csúcsintézmény alakul Debrecenben

| 2017. 05. 22. | 16:43:00
A közgyűlés dönthet a változásokról.
Gazdasági csúcsintézmény alakul Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egységes gazdálkodási rendszer bevezetését tervezi a debreceni önkormányzat a város irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél.

Amennyiben erről a közgyűlés csütörtöki ülésén döntés születik, 46 intézmény gazdasági ügyeinek kezelése kerülhet a Debreceni Intézményműködtető Központhoz (DIM).

Debrecen polgármestere a tervezett változtatások kapcsán tartott hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a 46 intézmény ügyeit jelenleg 7 gazdasági egység intézi, és azzal, hogy ezek a feladatok átkerülnek a DIM-hez, hatékonyabb lehet a működésük, egyben a szigorúbb gazdasági kontroll is megvalósulhat.

Az intézkedés eredményeként a következő intézmények gazdasági feladatai kerülnek egy irányítás alá:

  • 33 debreceni önkormányzati óvoda
  • Kodály Filharmónia
  • Méliusz Juhász Péter Könyvtár
  • Debreceni Művelődési Központ
  • Csokonai Nemzeti Színház
  • Vojtina Bábszínház
  • Déri Múzeum
  • Debreceni Közterület Felügyelet
  • Debrecen MJV Városi Szociális Szolgálat
  • Debrecen MJV Idősek Háza
  • Debrecen MJV Egyesített Bölcsődei Intézménye
  • Debrecen MJV Gyermekvédelmi Intézménye
  • Debrecen MJV Család- és Gyermekjóléti Központ
  • Debreceni Intézményműködtető Központ

Papp László hangsúlyozta: három gazdasági divíziót hoznak létre: az egyikhez az óvodák, a másikhoz a polgármesteri hivatal, a közterület felügyelet és a szociális feladatokat ellátó intézmények (például a család- és gyermekjóléti központ, gyermekvédelem), míg a harmadikhoz a kulturális intézmények tatoznak majd.

Az új szervezet 2017. augusztus 31-el kezdené meg működését, irányítója pedig a DIM gazdasági vezetője lesz – mondta a polgármester.

Változás a szociális intézményeknél

Ugyancsak a csütörtöki közgyűlés tárgyalja a szociális intézmények átszervezését, egységesítését. Ezzel kapcsolatban Papp László kiemelte: 2017. augusztus 1-el a debreceni, Pallagi úti idősek háza és telephelye beolvad a Városi Szociális Szolgálatba (VSzSz). Ez egyben azt is jelenti, hogy az idősek háza megszűnik, jogutódja a VSzSz lesz. A polgármester a döntés indoklásaként elmondta: a két intézmény működésében sok az átfedés, párhuzamosság.

Az átszervezéstől a hatékonyabb működés mellett a városvezetés nem titkoltan pénzügyi és gazdasági előnyöket is vár. Az átalakítás első lépésben nem jár létszámleépítéssel, ugyanakkor a VSzSz vezetőjétől elvárják, hogy vizsgálja át, és tegyen javaslatot arra: mekkora létszámmal látható el a feladat.

Körforgalom a Mikepércsi úton

A városatyák több közlekedésfejlesztési beruházáshoz kapcsolódó pályázatról is döntenek majd. A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében három beruházás valósulhat meg – ismertette Papp László.

Beszámolnak a Tüzér utcai beruházásról is

Miután ellenzéki össztűz alá került a városháza a Tüzér utcára tervezett irodaház miatt, a csütörtöki közgyűlésen a polgármester a képviselőknek is beszámol a beruházásról. Papp László ezúttal is hitet tett a projket sikeressége mellett, szerinte kulcsfontosságú, hogy Debrecen ki tudja szolgálni az SSC-szektort. A polgármester szerint az irodaház a környékre is jó hatással lesz.

A leendő Forrest Offices

Ahogy arról portálunknak még január 30-án a  projekt tervezési feladataira létrehozott Főnix Irodaház Kft. ügyvezetője, Csányi Jenő beszélt, egy három részből álló épületegyüttest, nagyjából bruttó 22 ezer négyzetméteresre tervezett irodaházat húznak fel a vagyonkezelő korábbi, az idők során már lepusztult állapotot mutató épület helyébe. Az irodaházat (a Nagyerdei Stadiont is jegyző) Bordás Péter nevéhez köthető Bord Építész Stúdió tervezte. A Forrest Offices névre keresztelt komplexumot társberuházóként a Hunép Zrt.fogja kivitelezni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.