Hirdetés

Hirdetés

Papp László és Kósa Lajos „nagyuraknak” üzent hadat az MSZP

Cívishír

2017.04.05. 16:23

Papp László és Kósa Lajos „nagyuraknak” üzent hadat az MSZP
Gurmai Zita a debreceni belvárosban (Fotó: MSZP)

A debreceni Fidesz azonnal reagált.

Hirdetés

Hirdetés

Gurmai Zita debreceni sajtótájékoztatóján az MSZP „Fizessenek a gazdagok! programját ismertette. Elképzeléseik szerint a módosabbak magasabb adóval járulnának hozzá a közterhekhez, vagyis azok, akiknek 1 millió forintnál nagyobb a havi jövedelme, akiknek 100 millió forintnál több a vagyona és 100 hektárnál több földje van.  

Megengedhetetlen, hogy míg egyesek az úszómedencéjükben lubickolnak, a többség a megélhetési gondok szorításában fuldokol

- mondta az MSZP Nőtagozatának elnöke, aki külön megemlékezett a debreceni „nagyurakról”, köztük Kósa Lajosról és Debrecen polgármesteréről, Papp Lászlóról. Előbbinek felrótta, hogy 3,5 millióért vásárolt BMW-robogót.

Orbán Viktor széttartó Magyarországot épít a gazdagok javára. Mi, szocialisták, éppen ellenkezőleg: egy összetartó ország építésére teszünk javaslatot. Ahol nincs olyan, hogy ki van velünk és ki van ellenünk – mert mindenki velünk van, értünk van, az országért, a közösségért. És aki fent van, nagyobb részt vállal közös terheinkből, mint aki lent”

- mondta Gurmai Zita a debreceni belvárosban, hozzátéve: a becsülettel szerzett vagyonok miatt senkinek nincs oka aggódni.

Fidesz: a szocialisták az emberek szemébe hazudnak

A debreceni Fidesz azonnal reagált az elhangzottakra! 

A rendszerváltás utáni magyar politikai életben az MSZP az a párt, ahol milliomosok lehettek kormányfők, Medgyessy Péter a bankárvilágból jött, Gyurcsány Ferenc a rablóprivatizáció haszonélvezőjeként, azon gazdag emberek körébe tartoznak, akik csak szavakban képesek a kisemberek napi problémáival azonosulni, soha nem élték meg azt a helyzetet, amiről egyébként olyan nagy elánnal és empátiával próbálnak beszélni. Szemükbe hazudnak mindig az embereknek!

- olvasható a Fidesz közleményében. Kifejtik továbbá: az MSZP-nek az a hozzáállása, hogy fizessenek a gazdagok, az elmúlt szocialista kormányok rossz tapasztalata alapján annyit jelent, hogy kőkeményen megadóztatják a középosztályt.

Arcpirító, hogy azok a szocialisták beszélnek törvénytelen gazdagodásról, akiknek a kormányzása alatt a korrupció minden képzeletet felülmúlt, a 4-es metró 400 milliárdos beruházásának egyharmadát szőrén-szálán eltüntették, a Szeviép károsultjai futnak a pénzük után, Botka László pedig, aki szereti a trópusi búvárkodásokat, szegény emberhez méltóan csak a Maldív-szigetekre jár nyaralni, kőkeményen tagad. Gurmai Zita mondandójával rossz helyre kopogtatott

- így a debreceni Fidesz

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.