Hirdetés

Fidesz: ilyen nyilatkozatokkal ne ártsanak a közös debreceni ügynek

Cívishír

2017.03.30. 14:58

Fidesz: ilyen nyilatkozatokkal ne ártsanak a közös debreceni ügynek

Szeretnék fenntartani a kialakult egységet.

Hirdetés

Pallás Györgynek, az MSZP szakpolitkusának Debrecen kulturális fővárosi pályázatával kapcsolatos megjegyzéseire reagált a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményt szó szerint adjuk közre.

Pallás György, az MSZP politikusa úgy érzi, Debrecen nem méltó arra, hogy Európa kulturális fővárosa legyen 2023-ban. Pallás György ezek szerint nem ismeri saját városa fejlesztési terveit.

A Debreceni Zenede és a egykori megyei könyvtár épületének energetikai felújítására elnyert pályázattal rendelkezik az önkormányzat. A Debreceni Zenede  felújítása 2017 második felében kezdődik, míg a volt könyvtári épület a jövő évben újulhat meg.

A Latinovits Színház épületét román-magyar pályázat keretében fogjuk befejezni. A Munkácsy-trilógiával kapcsolatban az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy újra egyben láthassák az érdeklődők a három képet.

A Golgota megvásárlásához azonban a Magyar Nemzeti Bank segítsége mellett az is szükséges, hogy a vételárról megegyezzen az eladó és a vevő, és e kettő közül egyik sem Debrecen városa.

Szeretnénk fenntartani az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerését célzó pályázattal kapcsolatban kialakult egységet, amit 2017. február 23-án a szocialista Madarasi István is támogatott aláírásával.

Ezért arra kérjük az MSZP-t – mivel Debrecen fejlesztési elképzeléseiről tudniuk kell –, ilyen nyilatkozatokkal ne ártsanak közös debreceni ügyünknek. 

FideszEurópa Kulturális Fővárosa

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.