Hirdetés

Debreceni adok-kapok: reagált a Fidesz a DK-s katasztrófa-előrejelzésére

2017.03.09. 15:13

Debreceni adok-kapok: reagált a Fidesz a DK-s katasztrófa-előrejelzésére
Azt ígérik, ilyen lesz a főpályaudvar és környéke!

Varga Zoltánnak is felidézik Pelikán József esetét.

Hirdetés

Varga Zoltán Debrecen katasztrófáját látja a főpályaudvar tervében - számoltunk be a Demokratikus Koalíció képviselőjének csütörtöki sajtótájékoztatójáról.

Az ellenzéki politikus által elmondottakra közleményben reagált a Fidesz-KDNP frakciója.

A világon mindenhol azért építenek intermodális központot, hogy az utasok - így a debreceniek is - a lehető leggyorsabban és legkörnyezetkímélőbb módon jussanak el úticéljukhoz. Ezek a központok szervezett és kulturált módon biztosítanak gyors átszállási lehetőséget a vasúttal, a helyközi és helyi buszokkal, vagy a gépjárművel érkezők számára. Az, hogy Debrecenben a vasútállomás a Petőfi téren van, 150 éves adottság. 1857-ben eleink oda álmodták meg, majd ott épült fel 1894-ben a korábbi, 1961-ben pedig a jelenlegi fogadóépület. Ezért kézenfekvő, hogy az új, a 21. század igényeit kielégíteni képes Debreceni Főpályaudvar is itt álljon

- olvasható a kormánypártiak közleményében. Ebben hangsúlyozzák:  az egész városrész is megújul, hiszen egy új park is létrejön a Petőfi téren, szem előtt tartva az élhető, zöld városi környezet fejlesztését is.

A fideszesek kifejtik: a város fejlődésével együtt járó forgalomnövekedés kezelésére mérnökök készítették el azt az átfogó közlekedési koncepciót, amelyet nemrég mutattak be a város közvéleményének. Előzetesen pedig az ellenzéki képviselők, így Varga Zoltán is megismerhette a terveket. 

A közleményben leszögezik: a Debreceni Főpályaudvar beruházója a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A kivitelezésre kiírt pályázati eljárás még tart, tehát nem tudni, hogy ki lesz a nyertes ajánlattevő.

Így Varga Zoltán sejtései mindössze víziók lehetnek. Persze az is lehet, hogy csak megirigyelte a szocialistákat és a jobbikosokat és Pelikán elvtárshoz hasonlóan ő is előre bemondta az ítéletet

- fogalmaznak a közleményben a kormnánypártiak.

Ön miként vélekedik a debreceni főpályaudvar megépítéséről?

Időszerű, egységesíti a közösségi közlekedést, gyorsítja majd a forgalmat a város legnagyobb csomópontjánál.

0%

Fölösleges beruházás, minden jó így, ahogy van a Nagyállomásnál és a környéken.

0%

 

FideszVarga Zoltánfőpályaudvar

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.