Hirdetés

Civil Fórum: a politikai felelősség a debreceni városvezetésé

Cívishír

2017.03.22. 14:19

Civil Fórum: a politikai felelősség a debreceni városvezetésé
Gondola Zsolt (Fotók: Cívishír)

Nem értik, miért kell ennyi mindent egyszerre csinálni.

Hirdetés

Hirdetés

A város közlekedési rendszerének átalakításával járó politikai felelősségre hívta fel a figyelmet mai, szerdai sajtótájékoztatóján a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke. Gondola Zsolt emlékeztetett: hasonló léptékű változás legutóbb a főtér átépítésekor volt Debrecenben, ugyanakkor hozzátette: valóban tarthatatlanná vált a közlekedési helyzet, és támogatják, hogy ebben az ügyben valamilyen változás végre történjen.

Gondola Zsolt hangsúlyozta: szakmai vitákba nem akarnak belemenni, mert az nem az ő dolguk, viszont megjegyezte: szerinte nem szerencsés, hogy a nagyszabású közlekedési átalakítások és többek között a Petőfi tér lezárásával együtt járó intermodális központ megépítése lényegében egy időre esik.

„Abban, hogy ezt így felvállalták, a város vezetésének óriási politikai felelőssége van, amit vállalni kell! Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a város életében most aktuális-e egyáltalán ez a nagy átalakítás.” – mondta Gondola, hozzátéve, hogy abban sem biztosak, hogy a két nagy volumenű beruházás összekapcsolható, és a munkálatok nem okoznak-e komoly fennakadást a város közeledésében.

A szervezet tagjai arról sincsenek meggyőződve, hogy az átalakítások végrehajtásánál a tervezők számoltak-e vajon a rendkívüli helyzetekkel, például azzal, hogy egy nagyobb baleset milyen következményekkel jár majd a város egészének közlekedésére.  
 

A Civil Fórum Debrecen Egyesület arra kéri az önkormányzat vezetését, hogy minél több lakossal ismertesse meg a terveket, mert a közlekedés minősége, ahogy Gondola Zsolt fogalmazott, a „közhangulatot lényegesen befolyásoló tényező”. Az egyesület elnöke hangsúlyozta: amennyiben az átalakítás nem lesz sikeres, annak felelősségét mindenképpen számon kérik majd.  

Galéria

Debrecenközlekedésfejlesztés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.