Hirdetés

Varga Zoltán: Debrecen vezetése embereket ítélt halálra

2017.02.16. 16:12

Varga Zoltán: Debrecen vezetése embereket ítélt halálra
A DK-s Varga Zoltán (balra) a megbízólevele átvétele óta nem kíméli a városvezetést, de Papp László állja a rohamokat (Fotó: Cívishír)

Papp László polgármester kikérte magának.

Hirdetés

Elfogadta Debrecen 2017. évi költségvetését 74,163 milliárd forint főösszeggel csütörtökön a város közgyűlése - adtuk hírül korábban.

A képviselők 22 igen és 3 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett fogadták el az idei büdzsét, amelyet a város erősödését biztosító költségvetésnek nevezett a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere.

Papp László azt mondta, soha nem volt Debrecennek ilyen magas főösszegű költségvetése, amellyel történelmi jelentőségű beruházási programot indítanak el. A költségvetési rendelet szerint idén 22,6 milliárd forint forrást fordít beruházásokra Debrecen önkormányzata - jelezte a polgármester.

Varga Zoltán önkormányzati képviselő ezzel szemben "érzéketlen, csúsztatásokkal teli, elitista, egyszóval fideszes" költségvetésnek nevezte az előterjesztést. Azt kifogásolta, hogy a büdzsé nem tartalmaz forrást a halápi városrész szennyezett ivóvizének kiváltására és a nagyerdei szociális otthon felújítására, azt mondta:

"Debrecen város vezetése halálra ítélt embereket".

Papp László visszautasította a DK-s képviselő szavait, és azt mondta: a halápi vízellátórendszer terve elkészült, a megvalósításhoz szükséges 400 millió forintot pályázatból szeretnék előteremteni, a nagyerdei Pallagi úti otthon működtetéséhez pedig évi 400 millió forintot biztosít az önkormányzat.

Varga ZoltánPapp Lászlóköltségvetés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.